Coachclinic

Landstede Hammers heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Spaanse Coosur Real Betis. In het kader van die samenwerking organiseren Landstede Hammers en Coosur Real Betis in de herfstvakantie een high performance basketballcamp volgens de visie en filosofie van de Spaanse ACB-club. Van 17 tot en met 20 oktober is het Landstede Sportcentrum het toneel voor dit unieke camp. Tegelijkertijd worden er ook twee coachclinics georganiseerd!

Clinic Dirk Bauermann (18 oktober)
Dirk Bauermann geeft op 18 oktober (19.00-21.00 uur) een clinic voor coaches. Hij neemt je uitvoerig mee in zijn visie over hoe je als trainer/coach een eigentijdse ‘5-out offense’ kan implementeren binnen het jeugdbasketbal. Bauermann laat een uur lang verschillende soorten trainingsopbouw en -vormen zien met het U16-team van CSE Landstede Hammers. Daarbij richt hij zich specifiek op het moderne 5-out en 4-out basketbal in relatie tot een positieve bijdrage aan plezier en ontwikkeling op jonge leeftijd. 

Clinic Alvaro Sanchez en Albert Pericas (19 oktober)
Fysiek trainer Albert Pericas zal samen met Alvaro Sanchez van CSE Landstede Hammers U18/U22 een clinic geven over de beginselen van multidisciplinair bewegen voor jonge spelers en speelsters. Sanchez en Pericas laten samen met de spelers van CSE Landstede Hammers U14  zien hoe je een training kan opbouwen vanaf de eerste ‘movement skills’ naar uiteindelijk de basketbal specifieke ‘game-like situations’. Dat doen ze aan de hand van verschillende ideeën, concepten en drills.

Beide clinics zijn Engelstalig en kosten dertig euro per persoon. Voorafgaand aan de clinics staat er koffie en thee klaar voor de deelnemers, inloop is op beide avonden vanaf een uur of 19:00, de clinics starten om 19:30 uur. Alle deelnemers krijgen na afloop 2 vrijkaarten voor de wedstrijd Landstede Hammers – Apollo Amsterdam, gespeeld op donderdag 20 oktober. 

Vier licentiepunten
De Nederlandse Basketball Bond waardeert deze clinics met vier licentiepunten per clinic. Naderhand ontvangen de deelnemers een certificaat vanuit de bond en worden de behaalde licentiepunten verwerkt.  

Aanmelden voor de clinic(s) kan via onderstaand aanmeldformulier. Voor meer informatie of vragen, mail naar tgrit@landstede.nl.