Eerste kwartfinale is prooi voor Landstede Hammers

Landstede Hammers heeft donderdagavond de heenwedstrijd in de kwartfinale van de beker met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij ZZ Leiden eindigt het in 72-88.

Een betere start kun je eigenlijk niet wensen, want vanaf de tip-off slaat Landstede Hammers toe. De toeschouwers hebben hun plaats in de Vijf Meihal nog maar net gevonden of de Zwollenaren hebben hun eerste slag al geslagen. Sherron Dorsey-Walker opent de score en dat is het begin van een 0-16 (!) run. Martez Walker pikt zijn driepunter mee, Devon van Oostrum is goed voor enkele scores en hij zet na een dikke drie minuten ook de eerdergenoemde 0-16 voorsprong op het bord. Zorg en Zekerheid Leiden laat zich daarna pas voor de eerste keer zien via Worthy de Jong, die namens de thuisploeg de eerste punten voor zijn rekening neemt. Het komt eigenlijk al te laat om er echt een wedstrijd van te maken, helemaal omdat het verschil daarna nog groter wordt.

Buzzer beater Nigel van Oostrum
Dat verschil loopt op tot 23 punten, mede omdat Nigel van Oostrum zich op werkelijk fenomenale wijze laat zien. Net voor het verstrijken van de speeltijd dropt hij de bal nog één keer richting basket en tot ieders verbazing ploft die bal door de ring. Buzzer beater, zijn teamgenoten op de banken en een 12-35 voorsprong na Q1. In het tweede kwart blijft de voorsprong zo goed als in stand, al komt de wedstrijd wel meer in evenwicht. Leiden komt wat beter in de wedstrijd, waardoor het de Hammers niet lukt om nog een keer uit te halen. Via een 17-16 kwartstand wordt de rust bereikt met een tussenstand van 29-51.

Het verschil lijkt al gemaakt, maar toch geeft Leiden zich niet gewonnen. De kwartfinale gaat over twee wedstrijden en dus is er nog alles om voor te spelen. De thuisploeg laat dat blijken ook, want via Drago Pasalic wordt er direct een driepunter op het score sheet bijgeschreven. Aan Zwolse zijde vallen de scores even niet en daardoor kan Leiden verder inlopen. De marge loopt terug van 22 naar 9 punten, maar dan weet Landstede het gaspedaal weer te vinden. Aan het einde van Q3 is het 56-66 en in het slotkwart lopen de Zwollenaren weer wat verder weg. Mohamed Kherrazi neemt zijn ploeg met twee scores bij de hand, terwijl ook Mike Schilder en Noah Dahlman de ploeg helpen de zege veilig te stellen.

Martez Walker, Mohamed Kherrazi, Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman, allemaal eindigen ze in de dubbele cijfers. Het levert Landstede Hammers een 72-88 overwinning op, een prima antwoord op de nederlaag van zondag tegen Donar. De return in de kwartfinale van de Basketball Cup staat gepland voor zaterdag 25 januari, 19:30 uur. Landstede Hammers verdedigt dan een voorsprong van zestien punten.

Punten:
Martez Walker 17 (8 rebounds); Mohamed Kherrazi 16 (13 rebounds); Sherron Dorsey-Walker 15; Noah Dahlman 12; Devon van Oostrum en Ralf de Pagter 9; Nigel van Oostrum en Mike Schilder 5

Foto’s: Anita Bleeker

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.