Enorme inhaalrace brengt weer zege in Leiden

Geen 0-16 start zoals donderdag, maar nog voor rust een 43-27 achterstand. Landstede Hammers slaat na rust hard terug en wint opnieuw van Leiden: 92-98.

Het lukt zaterdag verdedigend niet om guard Tayler Persons in te tomen. De Leidse Amerikaan is goed voor 25 punten en maar liefst 10 assists. Als Persons zijn drive niet kan lopen, volgt een pass buiten de bucket waar kompaan Jarvis Williams voor de rust de ene na de andere driepunter binnen knalt. Voor man van de wedstrijd komen Persons en Williams op geen enkele wijze in aanmerking, want Martez Walker schiet vanuit alle standen elke bal feilloos door de ring. Twee op twee tweepunters is oké, maar elf op dertien driepunters is fabelachtig. Met 39 punten achter zijn naam verdient hij alle eer.

De Zwollenaren blijken opnieuw meer een ploeg te zijn dan de Leidse opponent. Nuni Omot heeft nog altijd last van zijn rug en daarmee is de rotatie nog kleiner. De Leidenaren brengen slechts zeven man op het veld, waar de vermoeidheid duidelijk zichtbaar is als de temperatuur stijgt en de tijd verloopt. De Hammers brengen negen man op het veld en zijn frisser en sterker na rust. Als de frustratie toeneemt, komt de overwinning nabij. Nog even volgt een bescheiden inhaalslag, maar Landstede Hammers laat zich in de slotfase de overwinning niet meer afnemen.

Eerste Leidse run
Vanaf de kop van de bucket zijn de Sleutelingen voor rust zeer succesvol. Braxton Huggins opent met een drietje en Martez Walker begint zijn afstandszegetocht. Een matiger schot is de hoofdreden voor de eerste Leidse run. Landstede Hammers sprokkelt en Zorg en Zekerheid Leiden scoort gestaag. Worthy de Jong en Tyler Persons beginnen met geslepen drives en de Zwollenaren blijven rustig maar hebben meer moeite snel te scoren. Na een tweetal turn overs van Nigel van Oostrum zijn scores op de break van Persons en Williams het gevolg. Het is 25-17.

Weer opent Martez Walker met een driepunter, maar de Leidenaren zijn hot. Twee time-outs van Herman van den Belt kunnen het momentum niet breken. Sergio de Randamie jast ook twee drietjes door de ring. Devon van Oostrum toont zich de floorleader met drives, een driepunter en fijne assists op Martez Walker. Als Tyler Persons de bal afpakt en Marijn Ververs ook van ver treft, gaat het dak eraf. Het is 46-32. Twee drietjes en een steal van Sherron Dorsey-Walker brengen de achterstand binnen de tien, maar twee vrije worpen van Drago Pasalic zorgen voor een 53-42 ruststand.

De kentering
Weer opent Martez Walker met een driepunter, tweemaal zelfs. Even lijkt het momentum al te kantelen, maar twee scores van Tyler Persons zorgen voor een koude douche en een hernieuwde time-out van Landstede Hammers. Steal, break, dunk Braxton Huggins als opening en verzuchting op de supportersbank. Dan… Halverwege het derde kwart komt de kentering. Devon van Oostrum bikkelt zich door de defensie, Martez Walker gaat door met zijn specialiteit en plots is het 71-68. ZZ Leiden lijkt rijp voor de sloop, maar een lullige technische fout voor Ralf de Pagter en een opzettelijke fout van de verder onberispelijke Martez Walker dragen bij aan een 78-72 tussenstand.

Noah Dahlman speelt inmiddels zeer slim en succesvol onder de borden. De schoten blijven vallen en een 4-20 run volgt. Sherron Dorsey-Walker pakt nog een driepuntertje mee en snoept de bal af van Persons om Noah Dahlman op de break te bedienen. De Leidse hal brult nog een enkele keer en drie aanvallen later staat het door een 7-0 run 89-92. De Leidenaren kiezen het wapen van het maken van fouten, maar verslikken zich in Martez Walker. Hij stealt de bal van Tyler Persons en dunkt hard af voor 89-96. Het is definitief gebeurd en een zwaarbevochten zege gaat mee de spelersbus in.

Punten:
Martez Walker 39; Noah Dahlman 16; Devon van Oostrum 15 (6 assists); Sherron Dorsey-Walker 11; Ralf de Pagter 7; Mike Schilder 5; Mohamed Kherrazi 4 (13 rebounds); Kevin Bleeker 1.

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: Anita Bleeker

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.