Landstede Hammers bereikt halve finale

In een eenzijdige wedstrijd heeft Landstede Hammers zich woensdag moeiteloos geplaatst voor de halve finale van de beker. The Hague Royals begint goed, maar is gewoon niet goed genoeg om het de Zwollenaren lastig te maken: 89-58.

Landstede Hammers

89

58

The Hague Royals

Alle thuisploegen zetten op deze woensdag hun wedstrijd in winst om. Dat houdt in dat grootmachten als Zorg en Zekerheid Leiden, Donar en Heroes Den Bosch verliezen op bezoek bij respectievelijk Basketball Academie Limburg, Yoast United en Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketball. In de halve finale treft Landstede Hammers vrijdag Yoast United in Bemmel. Mochten de Hammers winnen, dan mogen ze zondag de finale in het eigen Theater van de Sport organiseren.

Debutant Tobi Obiora
De Hammers kunnen het zich permitteren te spelen zonder Ralf de Pagter en Bart van Schaik. Verheugend is het dat Mike Schilder weer speelt en hij laat zich meer dan gelden met een puik optreden. Happend naar adem maakt hij na zijn laatste score een persoonlijke fout zodat hij kan toezien hoe de jonkies de wedstrijd mogen beëindigen. Het stelt Tobi Obiora in de gelegenheid zijn eerste punten in het eerste team op het sheet te zetten. Daar prijken trouwens ook nog eens twee block shots.

De thuisploeg heeft in de aanvangsfase veel moeite met de zoneverdediging van de Hagenezen. Het afstandsschot wil niet vallen en schutter bij uitstek Jhonathan Dunn moet na twee opeenvolgende fouten na anderhalve minuut al plaatsnemen op de reservebank. Aan de andere kant zit Eric Kibi daar ook al, want zijn protesten na een persoonlijke fout zijn zo heftig dat er een technische fout overheen komt. The Hague Royals is in alle opzichten wat dreigender en feller dan de thuisploeg. De spelersbank brult het “defense, defense” door de lege hal en onder aanvoering van Ahassan Barrie neemt de ploeg een 5-9 voorsprong. Dan vindt Kayel Locke van afstand het juiste antwoord en legt de teruggekeerde Dunn in geen tijd drie driepunters binnen.

Hammers denderen door
Terwijl coach Herman van den Belt wat loopt te mopperen “Dat is toch een fout. Een fout, ja!” en “Hij (=Kumelis) maakt drie keer lopen en toch…”, gaat de thuisploeg na een 20-13 tussenstand vrolijk door met driepunters raak knallen: Yasiin Joseph en nogmaals Dunn treffen. Dan betreedt Mike Schilder het veld, die met zijn giftige verdediging Jens te Velde berooft van de bal en binnen legt. Dat bevalt Schilder zo goed dat twee snoeiharde drives even succesvol blijken. De Hammers denderen door. Deividas Kumelis maakt zijn eerste opzettelijke fout tegen Noah Dahlman en Jozo Rados dunkt door na een fraaie assist van Joseph. Het is 39-15. Met een 4-12 run is de schade bij de rust beperkt. Daarvoor zorgen driepunters van Casey Lopes en Barrie, maar de assists van Kumelis zijn nog fraaier. Het is 47-32 bij rust.

Met een steal en een dunk van Dunn wordt het derde kwart geopend. De ploegen wisselen even leuk puntjes af, maar dan volgt een 11-0 run met een back door drive van Dunn en een mooie assist van hem op de weer uitermate nuttige Dahlman. Eigenlijk zou je de wedstrijd moeten affluiten na de sublieme score met pirouette in de buzzer van dezelfde Dahlman. Maar nee, de scheidsrechters beslissen anders en na 72-44 begint toch echt het slotkwart.

In dat slotkwart lukt het The Hague Royals pas na vijf minuten vanaf de vrijeworplijn de eerste punten van het kwart aan te tekenen. Als binnen geen tijd Bart Bijnsdorp met vijf fouten en Kumelis na zijn tweede onsportieve fout het veld moeten verlaten, is het nog erger gebeurd dan het al gebeurd is. Noah Dahlman ziet zich omringd met allemaal jonkies: Niek van der Plas, Dion Turpijn, Jerom Oude Aarninkhof en Tobi Obiora mogen de wedstrijd uitspelen naar de 89-58 eindstand.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met The Hague Royals.

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: André Rump

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.