Landstede Hammers boekt eerste zege in competitie

Landstede Hammers heeft zaterdag de eerste overwinning in de competitie op haar naam gezet. In de Apollohal werd tegenstander Apollo met duidelijk verschil verslagen: 66-90.

Na de nederlaag van een week eerder tegen Heroes Den Bosch was het in de hoofdstad zaak om de eerste overwinning van dit seizoen neer te zetten. Dat moest gebeuren zonder de geblesseerde Noah Dahlman, die in Zwolle achterbleef. Hij zag vanuit huis dat Landstede aardig uit de startblokken kwam en de eerste driepunters vlogen je om de oren. Nigel van Oostrum opende met een drietje, terwijl ook Ralf de Pagter met scherp schoot. Tussendoor mikte ook Yasiin Joseph prima raak, waardoor er al snel een klein gaatje ontstond. Bart van Schaik, die al snel aan de bak moest, schoot met een driepunter het gat naar zeven punten en na tien minuten was het gat zes: 19-25.

Driepunters Van Schaik en Schilder
De marge werd in het tweede kwart verder en verder uitgebreid. De Zwolse scores volgden elkaar snel op en in Q2 kwam de ploeg tot liefst 28 punten. Opnieuw Van Schaik gooide er een driepunter in, Mike Schilder zette een score op het sheet, en via een drietje in de buzzer bracht Kayel Locke het puntentotaal halverwege op 53. Aan de andere kant bleef Apollo aardig spelen, waarbij jonge jongens als Lucas Faijdherbe postief opvielen. Dat uiteraard gecombineerd met de ervaring van Sergio de Randamie, maar dat weerhield Landstede Hammers er niet van om verder weg te lopen. Halverwege was het gat twintig punten: 33-53.

Na rust bleef dat gat zo ongeveer over de gehele twintig minuten staan. Landstede had vooral in het derde kwart veel moeite om de basket te vinden, terwijl Apollo keurig bijbleef. Zo zette Joseph de stand op 44-65, maar moest de ploeg daarna lang wachten op de volgende score. Minutenlang lukte het niet om voor een nieuwe score te zorgen, pas op anderhalve minuut van het einde maakte Ralf de Pagter een einde aan die droogte. Na dertig minuten stond er een 50-71 tussenstand op het bord en ook in het laatste kwart hielden de Hammers en Apollo elkaar zo ongeveer in evenwicht. Landstede Hammers won, dat wel: 66-90.

Punten:
Kayel Locke 20; Jozo Rados 15; Ralf de Pagter en Yasiin Joseph 12; Mike Schilder 8; Devon en Nigel van Oostrum 7; Bart van Schaik 6; Jerom Oude Aarninkhof 3;

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.