Landstede Hammers boekt zege nummer zeven

In een eenzijdige wedstrijd pakt Landstede Hammers zondag tegen The Hague Royals de zevende overwinning op rij. Na een wervelende start wint de thuisploeg met 97-47.

Landstede Hammers

97

47

The Hague Royals

Met nog vijftien seconden te spelen, zetten de Hagenaars aan voor hun slotaanval. Die aanval verzandt en de bank krijst en haalt opgelucht adem. Dat geldt misschien minder voor coach Herman van den Belt. Als de tegenstander onder de vijftig blijft, is de doelstelling gehaald en trakteert hij op pizza. De hongerige Zwollenaren krijgen hun Italiaanse lekkernij. “We zetten meteen de druk erop bij ze. Als hun guard Deividas Kumelis op de bank zit, komen ze moeilijker in hun spel. Met hem erbij willen we hem double teamen om zo turn overs af te dwingen. Nu gaf hij wel een paar mooie assists. Dat lukte dus niet helemaal. Al met al kunnen we wel tevreden zijn. We hebben gedaan wat we moesten doen,” stelt guard Mike Schilder.

Landstede Hammers begint uiterst geconcentreerd. Aangemoedigd door een fel meelevende Van den Belt metselen de Zwollenaren een verdedigende muur waar geen doorkomen aan is. In het eerste kwart hebben de Royals maar liefst tien turn overs aangevuld met een 24-seconde-overtreding en enkele noodschoten waarvan er eentje gelukkig binnenvalt. Noah Dahlman, die amper vijf minuten speelt, opent met een pirouette en bonus en dat is de opmaat voor een 11-0 run. Na 3.30 minuut verdwijnt met een score van Eric Kibi, die goed is voor zestien punten, de hatelijke nul van het bord. Van 13-4 wordt het 34-6 met een wagonlading aan driepunters: Yasiin Joseph schiet de eerste twee binnen en in een dikke minuut overtreft Bart van Schaik hem met maar liefste drie geslaagde pogingen.

Weer wakker na dunk
In het tweede kwart staat Deividas Kumelis binnen de lijnen en dat heeft een helende werking op het aanvalsspel van The Hague Royals. Binnen dik twee minuten volgt brutaal een 0-9 run waarmee de ploeg het schamele aantal punten van het eerste kwart al ruim heeft verdubbeld. De thuisploeg is na een harde dunk van Kibi weer wakker en zet flink aan. De trefzekere Jhonathan Dunn pakt twee driepunters en na een felle aanvallende rebound scoort hij opnieuw met bonus. Van den Belt moedigt nog maar weer eens aan. “Kom op. Doorgaan nu!” Met nog een drietje van Ralf de Pagter en eentje van Dunn staat het halverwege 57-28.

Direct na de thee blijft de Zwolse intensiteit hoog. Er volgt direct een 14-2 run. Hoogtepunt daarbij is de steal van Dunn die naar de overkant sprint en snoeihard dunkt. Een paar seconden later volgt een ‘eenvoudige’ netloze driepunter. Als de Royals even tegensputteren met een 0-6 run, inclusief dunkje van Kibi tot besluit, nemen de Hammers een time-out. De rest van het kwart kabbelt een beetje voort en bij 79-40 kunnen de spelers zich opmaken voor het slotkwart.

Even wachten… Pizza!
Aan Zwolse zijde betreedt Niek van der Plas het veld en de jongeling mag het gehele kwart meespelen. Zijn assist op Kevin Bleeker die dunkt voor 81-43 is zijn beste aanvallende actie. Het slotkwart is slordig van de thuisploeg met maar liefst zeven turn overs. Het duurt even voordat de basket is gevonden. Dat is wel de opmaat voor een 11-0 run. Belangrijker is het echter de verdediging dicht te houden. Als Piotr Pandura een aanvallende rebound pakt en binnen legt, schreeuwen de spelers het uit. De bal heeft de ring niet geraakt en een 24-seconde-overtreding had moeten worden afgefloten. Dat gebeurt niet, maar de pizza valt uiteindelijk de ploeg wel ten deel. Het toetje is voor Jerom Oude Aarninkhof: met zijn driepunter legt hij de eindstand vast op 97-47.

Punten:
Jhonathan Dunn 26; Bart van Schaik 15; Kayel Locke 11; Yasiin Joseph 10; Kevin Bleeker 8 (9 rebounds); Ralf de Pagter 7; Jerom Oude Aarninkhof 6; Mike Schilder (6 assists) en Noah Dahlman 5; Jozo Rados 4.

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: André Rump

 

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.