Landstede Hammers in laatste minuten onderuit

Landstede Hammers kan donderdag 35 minuten prima meekomen met Heroes Den Bosch, maar komt dan de man met de hamer tegen. Het resulteert in een 99-76 nederlaag.

Heroes Den Bosch

99

76

Landstede Hammers

Noah Dahlman is op deze donderdagavond weer onderdeel van de wedstrijdselectie, maar moet toch nog vanaf de kant toekijken. Hij ziet dat zijn ploeggenoten bijzonder goed uit de startblokken komen. Aanvallend wordt er met scherp geschoten, terwijl Heroes in eerste instantie alle moeite heeft om de Zwolse defense te ontregelen. Binnen twee minuten heeft Landstede Hammers al tien punten gemaakt, mede omdat Ralf de Pagter opent met een drietje en ook Yasiin Joseph scherp oogt. Gedurende het eerste kwart trekken de verhoudingen wat recht, mede omdat Heroes aanvallend rustig blijft. Na tien minuten is het 20-24, ook te danken aan Kayel Locke die net voor het verlopen van de schotklok nog een drietje dropt.

Rollen omgedraaid
In het tweede kwart draaien de rollen om. Waar Landstede Hammers in Q1 het initiatief heeft, zwaait Heroes in de tweede tien minuten de scepter. Dat begint als DeMario Mayfield direct een driepunter maakt, al krijgt hij wel antwoord van Kevin Bleeker: ook een rake driepunter. Toch krijgt Heroes meermaals de kans om langszij en zelfs op voorsprong te komen, maar in eerste instantie laten de Bosschenaren dat nog na. Uiteindelijk is dat toch het geval en in de slotfase van het kwart wordt het zelfs een aanzienlijk gaatje. Herman van den Belt krijgt een technische fout aan de broek, Heroes mag na de daaropvolgende aanval ook nog twee vrije worpen nemen en na een fout op Thomas van der Mars volgen er zelfs nog twee. Het maakt een 50-46 ruststand.

Na rust wijzigt er eigenlijk weinig, al slaan de Bosschenaren direct een gaatje. Door een score van MayField en een score plus bonus van Thomas van der Mars staan de Hammers al rap met negen punten achter, maar de kop laten hangen is er niet bij. Joseph, opnieuw goed voor mooie statistieken (20 punten, 7 rebounds, 11 assists), schiet een driepunter en als ook Jozo Rados en Locke hun werk doen, is het gat ineens nog maar twee. Op wilskracht blijven de Hammers in de wedstrijd hangen, al merk je aan alles dat het aan een zijden draadje hangt. De rotatie is klein, Nigel van Oostrum speelt bijvoorbeeld de gehele wedstrijd, en daardoor ebt de energie weg. Des te knapper dat het drie kwarten een spannende strijd blijft.

Man met de hamer
Na Q3 is het 71-67 en heeft Landstede Hammers ergens nog uitzicht op een mooi resultaat, maar dan komt de man met de hamer om de hoek kijken. Heroes kan op 78-76 nog een keer het gaspedaal indrukken, terwijl de Hammers met de tong op de schoenen lopen. Het resultaat? Een 21-0 run in iets meer dan vijf minuten en dus het einde van de spanning. Het eindigt in 99-76. Zaak voor Landstede Hammers om de komende week te gebruiken om te herstellen, fitter en completer te worden, zodat het de al getoonde intensiteit over veertig minuten kan brengen. Maar eerst twee broodnodige dagen vrij.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met Heroes Den Bosch

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.