Landstede Hammers is net iets te sterk voor Leiden

Landstede Hammers heeft zaterdagavond het oefenduel met Zorg en Zekerheid Leiden nipt gewonnen. De Zwollenaren draaiden in het laatste kwart een achterstand knap om: 79-83.

Landstede trad wederom aan met een zo goed als fitte selectie en sloeg in het eerste kwart direct een klein gaatje. Nigel van Oostrum gooide aan het einde van dat kwart een driepunter, waardoor de ploeg met een 20-24 voorsprong naar de kant ging. Voor de rust sloeg Leiden echter terug, want bij rust was alles in evenwicht: 44-44. In het derde kwart werd dat anders, want Landstede liep daarin achter de feiten aan. Met een achterstand van tien punten (68-58) werd het laatste kwart bereikt, maar daarin stelden de Zwollenaren orde op zaken. Opnieuw Nigel van Oostrum gooide een belangrijke driepunter, bracht daarmee zijn ploeg aan de leiding, en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven: 79-83.

Punten: Jhonathan Dunn 16; Yasiin Joseph en Noah Dahlman 13; Bart van Schaik en Kayel Locke 12; Jozo Rados 7; Nigel van Oostrum 6; Ralf de Pagter 4

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.