Landstede Hammers is sterker dan BAL

Landstede Hammers wint zondag in een slordige wedstrijd met 85-70 van Basketball Academie Limburg. De hele wedstrijd staan de Zwollenaren voor en kunnen de Limburgers wel terug prikken, maar niet terugslaan.

Landstede Hammers

85

70

Basketball Academie Limburg

Devon van Oostrum ontbreekt vanwege een lichte blessure op het scoresheet, maar de naam van Kevin Bleeker prijkt voor het eerst wel weer op de lijst. De lange Noord-Hollander neemt alleen deel aan de warming-up, maar het is goed hem weer in een basketbaltenue te zien. Over de wedstrijd zal hij minder tevreden zijn geweest. Ralf de Pagter verwoordt de Zwolse gevoelens. “De punten zijn gelukkig weer binnen, maar het was wat slordig en de intensiteit was ook niet altijd constant. Hoeveel turn overs hadden we? Dat valt nog mee, maar het aantal assists ligt echt wel onder het teamgemiddelde. Van de week maar eens goed evalueren en dan op naar Apollo Amsterdam.”

De Hammers starten geconcentreerd in het Theater van de Sport. Jhonathan Dunn en Yasiin Joseph schieten raak met een mid range schot, waarna Dunn er een driepunter aan toevoegt. De Limburgers hebben dan nog geen schot gelost: twee steals, maar na dik twee minuten is de eerste driepunter en het eerste schot wel direct raak. Dat inspireert de Weerter afstandsschutters, want het eerste kwart is alles wat binnen valt vanachter de driepuntlijn geschoten: zeven keer zelfs. Daardoor blijft BAL in het spoor van de Zwollenaren, die gevarieerder aanvallen. De lange mannen zijn sterker en slimmer. Daarvan is Noah Dahlman natuurlijk de exponent. In dik twintig minuten is hij goed voor negentien punten, vooral met zijn bekende gedraai en getover. Na tien minuten matig verdedigen van twee kanten is het 27-23.

Te groot en te breed
Herman van den Belt moet in de interval een strategie hebben ingefluisterd, want in kwart twee valt er geen Weerter driepunter meer te bewonderen. De Zwolse punten komen bijna allemaal van dichtbij het bord: Kayel Locke, Noah Dahlman en met name Jozo Rados zijn te groot en te breed voor hun directe tegenstanders. Pas in de slotminuten komt er wat scorende dreiging van buiten de basket door de inbreng van Joseph. Na een aantal onnodige turn overs neemt Van den Belt een time-out. Direct daarna neemt Bart Schild de bal in ontvangst voor een inname na de score van Sander Hollanders. Van den Belt blijft wel attent en reageert snel. Verdedigend is het ook veel scherper in kwart twee zodat Basketball Academie Limburg slechts tot 26 schoten komt in tegenstelling tot de 36 van de thuisploeg. De rust breekt aan bij 44-35.

Na de pauze loopt Landstede Hammers snel uit naar 50-37, waarna weer een periode van wat ‘mooispelerij’ en geklungel aanbreekt. Twee snelle Zwolse time-outs hebben, behalve op de oren, onvoldoende effect. De Limburgers komen terug tot 59-55. Kayel Locke zorgt weer voor enige afstand met twee rake vrije worpen en een lekkere dunk, zodat er 63-55 als tussenstand wordt vastgelegd.

Run beslist de wedstrijd
Weliswaar opent Trevor Jasinsky het laatste kwart met twee fraaie scores, maar dan vinden de Hammers het wel genoeg. Er volgt een 16-0 run. Dunn heeft daarbij twee prachtige assists op de slimme Dahlman, wat leidt tot tevredenheid vanaf de Zwolse bank. Die bank wisselt overigens gedurende de gehele wedstrijd constant van samenstelling, want ook de jongelingen Bart van Schaik en Jerom Oude Aarninkhof krijgen veel speelminuten. Het is echter good old Ralf de Pagter die de laatste twee scores voor zijn rekening neemt: 85-70.

Punten:
Kayel Locke 21; Noah Dahlman 19; Jhonathan Dunn 18; Jozo Rados 14; Ralf de Pagter 7; Yasiin Joseph 6.

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.