Landstede Hammers is weer te sterk voor Feyenoord Basketball

Landstede Hammers is donderdag voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Zwollenaren winnen thuis met 89 -77.

Echt sprankelend is het in eerste instantie niet wat Landstede Hammers opvoert. De ploeg van trainer Herman van den Belt heeft het lang niet zo makkelijk als in de eerste ontmoeting van dit seizoen, toen er nog met liefst 103-63 werd gewonnen. Oorzaak één is dat in het eerste kwart vrijwel alles bij Feyenoord door de ring vliegt. Een tussenstand van 4-10 wordt 6-14 en Landstede kan niets meer dan volgen. Mede door fraaie scores van de Walker Brothers staat de thuisploeg even op voorsprong, maar namens Feyenoord is Quentin Snider dan weer op schot. Hij schiet eerst een tweepunter, sluit af met een drietje en daardoor staan de Rotterdammers na Q1 een punt voor: 22-23.

Daarna gaat het beter lopen bij Landstede Hammers, al blijft het ook in het eerste deel van Q2 nog stuivertje wisselen. Als Devon van Oostrum de stand op 33-31 brengt, schieten de Hammers in gang. Martez Walker is goed voor een driepunter, opnieuw Van Oostrum scoort en via Noah Dahlman is het gat ineens negen punten. Walker gooit er nog een spijkerharde dunk uit, Jozo Rados scoort zijn punten en zo is het bij rust 45-34. “Ik denk dat we de wedstrijd hebben gecontroleerd en dat doet me deugd. We hebben daar de afgelopen anderhalve week hard aan gewerkt. Het is een beloning”, stelt coach Herman van den Belt na afloop.

Die controle mondt in het restant van de wedstrijd uit in een mooie overwinning. Het percentage driepunters is prima, de Hammers verschijnen voldoende op de vrijeworplijn en ook verdedigend oogt het heel aardig. In het derde kwart loopt de marge op naar vijftien punten, vooral omdat Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker blijven leveren. Laatstgenoemde schiet vijf van zijn zes driepuntspogingen binnen en komt over de hele wedstrijd tot een totaal van twintig punten. Aan het einde van het derde kwart is de stand 68-53 en dat is ruim voldoende om de zege over de streep te trekken.

In het slotkwart mist Landstede Hammers nog de nodige vrije worpen, waardoor Feyenoord nog iets nadert. Spannend wordt het echter niet meer, de overwinning gaat met 89-77 naar de Hammers. “Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. We hebben als team gespeeld en hebben de bal gedeeld. De percentages waren goed. Ik denk dat we een reguliere overwinning hebben geboekt”, stelt Van den Belt.

Punten:
Martez Walker 20; Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman 18; Mohamed Kherrazi 11; Jozo Rados 8; Devon van Oostrum 6 (7 rebounds); Mike Schilder 4; Ralf de Pagter en Nigel van Oostrum 2

Foto’s: André Rump

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.