Landstede Hammers komt kracht tekort in Den Bosch

Deel dit bericht

In een fysieke wedstrijd verliest Landstede Hammers zaterdag van Heroes in Den Bosch. De schotkracht ontbreekt bij de Zwollenaren en de 71-57 nederlaag is terecht.

Naast de langdurige afwezigheid van Kevin Bleeker staat ook Martez Walker niet op het sheet. De Amerikaan mist de wedstrijd wegens familieomstandigheden en zijn schotkracht wordt node gemist. Een veel scorende ploeg als Heroes op 71 punten houden verdient een compliment, maar de schamele 57 punten geven stof tot nadenken.

De wedstrijd dreigt in de tweede helft te ontsporen. Om de lange ervaren Henk Norel te kunnen tegenhouden, proberen de Zwollenaren hem steeds te double teamen en stevig te verdedigen. Vooraf gaven de Bossche supporters zijn bijnaam prijs: Henk de Tank. De robuuste Norel reageert zich uiteindelijk af op Ralf de Pagter wat leidt tot twee opzettelijke fouten en uitsluiting. De Pagter is zelf danig van slag en laat al zijn vier vrije worpen liggen. De ploeg gaat persoonlijke gevechten aan en verliest het hoofd en de slag.

Reactie paraat
Landstede Hammers heeft wel een goed openingskwart. Weliswaar opent Henry Caruso de score met bonus, maar via het snelle transitiespel hebben de Zwollenaren hun reactie paraat. Noah Dahlman snelt vooruit en werkt zijn drives zeer accuraat af. De wederom startende Mike Schilder schiet twee fraaie driepunters binnen. Thomas van der Mars komt niet uit de verf, maar de voor hem ingebrachte Stefan Wessels brengt de Bosschenaren terug tot 16-17. Een stevige dunk van Norel, die gemakkelijk wegdraait van topverdediger Mohamed Kherrazi, zet de zaal in vuur en vlam. De koude douche volgt met een driepunter van Sherron Dorsey-Walker en een aanvallende rebound met score van Mike Schilder: 18-25.

Na de eerste pauze brengt man van de wedstrijd Elijah Wilson zijn ploeg langszij met enkele knappe scores. In de openingsfase is er evenwicht doordat Noah Dahlman slim blijft binnen leggen. Verder volgt een prima assist op Nigel van Oostrum. Dan neemt de thuisploeg het initiatief via Stan van der Elzen en Wilson. Thomas van de Mars heeft een block shot op Dahlman en de twee snel opvolgende time outs van Herman van den Belt kunnen de run niet afdoende stoppen. Met een 22-10 kwart is het 40-35 bij rust.

Onder leiding van Wilson loopt Heroes uit naar 50-41. Dan volgt de scene met Norel die, nadat hij geslagen heeft naar Ralf de Pagter, al protesterend de vloer moet verlaten. Nadat Landstede Hammers slechts twee van de acht vrije worpen heeft verzilverd, komen de Hammers nog even terug: een driepunter van Sherron Dorsey-Walker en een steal plus dunk van Kherrazi zorgen voor de 53-48 tussenstand.

Dan verliezen de Zwollenaren het hoofd. Zowel Sherron Dorsey-Walker als Devon van Oostrum produceren een airball en de thuisploeg neemt afstand. De Zwollenaren krijgen een tijdje geen bal fatsoenlijk naar de ring. Elke aanval lijkt geforceerd en is zeker niet uitgespeeld. Heroes spint en Siyani Chambers, Seger Bonifant en Elijah Wilson voltrekken het onvermijdelijke vonnis. In de slotminuut verkleint Landstede Hammers middels een driepunter van Devon van Oostrum en een laatste score van Noah Dahlman de achterstand nog enigszins.

Punten:
Noah Dahlman 21; Sherron Dorsey-Walker 12; Mike Schilder 10; Ralf de Pagter 5; Mohamed Kherrazi 4 (14 rebounds); Devon van Oostrum 3; Nigel van Oostrum 2.

Tekst: Remco van Vliet

Wil je niets missen van Landstede Hammers?