Landstede Hammers legt Apollo over de knie

Landstede Hammers komt zaterdag op bezoek bij Apollo Amsterdam nooit in de problemen. Mede door de inbreng van verschillende youngsters wordt er met 77-105 gewonnen.

Apollo Amsterdam

77

105

Landstede Hammers

Ijskoud, dat is het in de Apollohal in Amsterdam. De verwarming schijnt het wel te doen, maar het wordt een middagje met de jas aan en sommige aanwezigen houden zelfs de handschoenen aan. Op het veld lijkt het wat aangenamer, al zitten de licht geblesseerden Mike Schilder en Devon van Oostrum wel kou te lijden op de bank. Zij zien dat Landstede Hammers in eerste instantie alle moeite heeft om Apollo van zich af te schudden. Nigel van Oostrum opent met een driepunter, maar de Amsterdammers haken aan. Een 0-5 voorsprong wordt 8-5 voor Apollo, vooral omdat Landstede bijzonder slordig is. Toch nemen de Zwollenaren uiteindelijk weer een voorsprong, na tien minuten is de marge ‘gewoon’ tien: 14-24.

Verschil blijft tien
Het spelbeeld blijft in het tweede kwart hetzelfde. Apollo vecht om in de wedstrijd te blijven, terwijl Landstede bij vlagen teveel balverlies heeft. Een voorsprong van vijftien punten lijkt genoeg om de spanning uit de wedstrijd te halen, maar daar denkt Apollo dan weer anders over. De thuisploeg komt terug tot een gat van vier punten en dat laat coach Herman van den Belt niet gebeuren. Hij vlucht in een time-out, waarin het een en ander wordt rechtgezet. Zijn mannen begrijpen de boodschap, want via Jhonathan Dunn en Noah Dahlman loopt de marge weer op. Het schommelt tussen de zes en tien punten, de rust wordt bereikt bij 38-48.

Bij vlagen tonen de Zwollenaren hun kwaliteiten en daardoor wordt Apollo uiteindelijk met groot verschil verslagen. Aan het einde van het derde kwart staat er 54-73 op het scorebord en daarmee is de wedstrijd beslist. Het vierde kwart is dus voor de statistieken? Nee, absoluut niet. Van den Belt ziet zijn kans schoon om ook de jongelingen Niek van der Plas en Dion Turpijn in te brengen. Voor laatstgenoemde is dat zijn debuut in de Dutch Basketball League. Hij ziet vanaf de zijlijn dat Yasiin Joseph voor punt 100 tekent en daarna komt het moment van Turpijn. Hij wordt vrijgespeeld, legt aan voor een driepunter en schiet zuiver raak. De bank viert het feestje mee, de glimlach van oor tot oor zegt genoeg. Het slotakkoord is voor Jerom Oude Aarninkhof, die de maximale score haalt uit twee vrije worpen. Het eindigt in 77-105.

Punten:
Yasiin Joseph 20; Jhonathan Dunn 16; Jozo Rados 13; Ralf de Pagter 12; Noah Dahlman 11; Nigel van Oostrum 9; Bart van Schaik 8; Kayel Locke 7; Jerom Oude Aarninkhof 6; Dion Turpijn 3

 

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.