Landstede Hammers onderuit tegen Donar

Landstede Hammers krijgt maandag in de tweede helft de rekening gepresenteerd voor een smalle rotatie. Het vecht voor wat het waard is, maar Donar is te sterk: 72-91.

Landstede Hammers

72

91

Donar

Weliswaar keert Kayel Locke op deze Tweede Paasdag terug uit de ziekenboeg, maar er blijven nog genoeg manschappen achter. Devon van Oostrum, Mike Schilder, Noah Dahlman en Jhonathan Dunn staan niet op het wedstrijdformulier, terwijl Donar alleen Juwann James mist.

Beide ploegen hebben wat nederlagen geleden, waardoor winst een fraaie oppepper zou geven. De energie die vanaf het begin in de wedstrijd zit, is fantastisch. Het is rommelig, er wordt gestreden om elke bal en fouten maken deel uit van het chaotische spel. Ralf de Pagter gedijt bij gerommel en hij zorgt voor meerdere Zwolse scores. Een driepunter van Nigel van Oostrum zorgt voor 9-2. Na een prima assist van de uitstekende Yasiin Joseph op Jozo Rados voor 13-4 drukt Donar op de alarmknop en vlucht de ploeg in een time-out. Die pakt uitstekend uit, want ineens weten de Groningers het netje te vinden. Er volgt een 0-11 met meerdere scores van de teruggekeerde Thomas Koenis. Via een assist van Joseph op Kayel Locke en een tweetal vrije worpen van de kleine Canadese generaal is het 19-16 na tien minuten.

Spanning staat er goed op
Als Damjan Rudez na een driepunter een vuist balt en het uitschreeuwt, is het direct gelijk. De spanning staat er goed op. Justin Watts en Koenis treffen van dichtbij, terwijl op de break Joseph en Locke scoren. Een 8-0 run zet de Hammers weer op voorsprong. En technische fout voor Leon Williams maakt daar deel van uit. Ex-Zwollenaar Williams beklaagt zich vriendelijk, maar Nico Zwiep is gedecideerd. “Ik heb al gewaarschuwd!” De teleurstelling druipt van het gezicht als Nigel van Oostrum de laatste driepunter mist. Het is 40-37 bij rust. Van Oostrum en Joseph hebben de volle twintig minuten moeten spelen.

Na rust schudt de geconcentreerd spelende Groningse ploeg Landstede Hammers van zich af. De ploeg heeft veel meer diepte en de Zwollenaren snakken naar adem. Nog even houdt de ploeg het vol, maar als Rados tegen zijn vierde persoonlijke fout oploopt en Joseph naar de bank hinkt om gemasseerd te worden, is de strijd fysiek gestreden. Donar ruikt bloed en profiteert kil. De driepunters vallen, de aanvallers zijn te snel, de lange mannen zijn te lang. Een 0-11 run bezegelt het Zwolse lot. De Hammers hebben drie opeenvolgende turn overs met een airball tot besluit. Daarentegen loopt Donar weg onder leiding van de nog immer sprankelende Jarred Ogungbemi-Jackson en de Hammers hangen hijgend in de touwen. De ploeg wil wel, maar heeft eenvoudig te weinig mankracht.

Via 56-64 wordt het uiteindelijk 72-91. De Groningers denderen voort, terwijl de Zwolse stoptrein puntjes sprokkelt. Driepunters van Locke, Kevin Bleeker en De Pagter geven enig tegenwicht, maar Donar is frisser en getergd. Davonte Lacy heeft zijn scorend vermogen hervonden en ook Koenis en Williams schieten driepunters. Een tweetal fijngevoelige assists van Van Oostrum op De Pagter zijn een doekje voor het bloeden. Donar is gewoon te sterk voor de moegestreden Zwollenaren die met opgeheven naar ademsnakkende borst het veld mogen verlaten.

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: Paul van der Wal Fotografie

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met Donar

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.