Landstede Hammers op achterstand in halve finale

Even komt Landstede Hammers zaterdag helemaal terug in de wedstrijd, maar Zorg en Zekerheid Leiden geeft net op tijd weer gas. De Zwollenaren verliezen met 97-87 en hebben dinsdag reparatiewerk te doen.

Zorg en Zekerheid Leiden

97

87

Landstede Hammers

Het eerste tikje wordt op deze zaterdagavond uitgedeeld door Landstede Hammers. Jozo Rados neemt zijn ploeg bij de hand en is aan beide zijdes van het veld dominant. Hij schiet op karakteristieke wijze de eerste punten binnen en het block op Emmanuel Nzekwesi is imposant. Het maakt dat de Hammers op een 2-8 voorsprong staan en dan voelt Leiden-coach Geert Hammink zich genoodzaakt om een time-out te nemen. Die blijkt broodnodig, want daarna stelt Leiden direct orde op zaken. Een 13-2 run maakt 15-10 en dan volgt er weer een time-out. Ditmaal is die van Herman van den Belt, die daarna echter ziet dat Leiden nog verder afstand neemt: 26-18.

Groot verschil
Het is voor de Hammers een hele klus om de kilo’s uit Leiden tegen te houden. Nzekwesi is niet af te stoppen, terwijl ook Giddy Potts zich een slag in de rondte buffelt. Het maakt dat Leiden uitloopt naar een voorsprong van rond de tien punten, aan het einde van Q2 is het verschil dertien (51-38) en in het derde kwart heeft het er alle schijn van dat Leiden de wedstrijd beslist. Als Nzekwezi na vier minuten in het derde kwart voor een marge van 21 punten zorgt, moet er een wonder gebeuren wil Landstede Hammers deze ontmoeting nog winnen. Maar de Hammers tonen wilskracht, mentaliteit en ja echt waar: het wordt nog spannend.

Aan de hand van uitblinker Kayel Locke komt de ploeg beetje bij beetje weer in de buurt van de thuisploeg. Locke knalt er een drietje in en als Jhonathan Dunn zes keer foutloos is vanaf de vrije worplijn, is het gat twaalf. In het laatste kwart knalt Landstede Hammers door en wordt het gewoon weer een wedstrijd. Mike Schilder pakt een drietje plus bonus en zorgt daarmee voor 74-67 en als Jozo Rados een lay-up maakt, heeft Landstede Hammers overduidelijk het momentum. Het gat is twee punten.

Toch onderuit
Kan het dan nog? Het antwoord is toch nee. De Zwollenaren zien Leiden weer gas geven en dan ontstaat er een mooi gevecht. Plus acht in het voordeel van Leiden wordt weer plus twee, maar de Hammers krijgen het niet voor elkaar om door te drukken. Riley LaChance is belangrijk met een driepunter plus bonus en als hij nog een keer een driepunter maakt, is de wedstrijd beslist. Landstede Hammers kan niet nog een keer terugslaan, de strijd is gestreden. De ploeg streed voor wat het waard was, kwam knap terug in de wedstrijd, maar voldoende voor de zege was het niet: 97-87.

De doelstelling blijft echter hetzelfde: twee keer winnen van Leiden om de finale te halen. Aankomende dinsdag wacht de volgende wedstrijd in het Landstede Sportcentrum. Aanvang: 19:30 uur.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met Zorg en Zekerheid Leiden.

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.