Landstede Hammers Regio Zwolle krijgt klop in Letland

Deel dit bericht

Landstede Hammers Regio Zwolle heeft woensdagavond ruim verloren van Ventspils. De start was nog voor de Zwollenaren, maar daarna gingen ze met liefst 111-74 onderuit.

 In de beginfase lijkt Landstede Hammers Regio Zwolle er een wedstrijd van te maken. Ventspils verloor tot dusver nog geen wedstrijd, maar moet tegen de Hammers al snel in de achtervolging. Martez Walker dunkt de eerste twee punten binnen, Noah Dahlman is trefzeker en diezelfde Walker zorgt met een drietje voor een 4-9 voorsprong. Ventspils geeft vrijwel direct antwoord, maar dat doet Mohamed Kherrazi ook. Hij dunkt de stand naar 6-11 en op 6-13 neemt Ventspils zelfs een time-out. Dat is echter het startsein voor de thuisploeg. Op 16-18 staat Landstede Hammers voor het laatst op voorsprong, aan het einde van Q1 is het, mede door een 10-0 run, 28-23.

Dat gat is in principe nog te overbruggen, maar Ventspils geeft gas en trapt eigenlijk geen moment meer op de rem. Een drietje van Kevin Bleeker zorgt nog voor een verschil van vier, maar daarna is er geen houden meer aan. Bij Landstede Hammers lukt er nog maar weinig, met een bijvoorbeeld simpele steal tot gevolg. Ralf de Pagter wil de bal snel meegeven aan Dahlman, maar de Amerikaan heeft dat niet door. Ventspils neemt over en scoort, zoals ze dat in vrijwel de hele wedstrijd doen. De opponent schiet met scherp en loopt via 45-32 en 50-36 uit naar een 60-36 voorsprong bij rust.

Maat te groot
De wedstrijd is daarmee gespeeld. In het derde en vierde kwart blijft Ventspils de bovenliggende partij, de thuisploeg is simpelweg een maat te groot. Het derde kwart gaat met 30-16 naar de Letten, waarna de Hammers in het vierde kwart nog een klein beetje meekomen. Kherrazi laat zich even zien, Sherron Dorsey-Walker pikt nog wat puntjes mee en ook Bart van Schaik heeft een aandeel. Het is voor de statistieken, want Landstede Hammers Regio Zwolle komt geen moment meer in de buurt van Ventspils. Het eindigt in een duidelijke 111-74.

Landstede Hammers Regio Zwolle speelt aankomende zondag (14:00 uur) een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. De FIBA Europe Cup gaat op woensdag 8 januari weer verder. Dan komt Ergis Körmend op bezoek in Zwolle.

Punten:
Kevin Bleeker 14; Sherron Dorsey-Walker, Noah Dahlman 13; Martez Walker 12; Ralf de Pagter 7; Devon van Oostrum, Mohamed Kherrazi 6; Nigel van Oostrum 2; Bart van Schaik 1

Wil je niets missen van Landstede Hammers?