Landstede Hammers Regio Zwolle zeker van volgende ronde

Deel dit bericht

Landstede Hammers Regio Zwolle heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup. De Zwollenaren verslaan Kapfenberg Bulls ruim, met 67-100.

Er lijkt zich in eerste instantie een lastige avond te voltrekken in Oostenrijk, want al na vier minuten roept Herman van den Belt zijn mannen naar de kant voor een time-out. De stand is op dat moment 12-6 voor Kapfenberg Bulls, mede omdat de thuisploeg er bovenop klapt en reboundend de baas is. Die time-out repareert het één en ander, want binnen de kortste keren worden de zaken gedraaid. Waar de driepunters eerst niet willen vallen, schiet Mike Schilder er al snel eentje raak en door een karakteristieke score van Noah Dahlman is het ineens 12-15. Kapfenberg Bulls kan echter volgen, waardoor het na het eerste kwart allemaal keurig in evenwicht is: 21-21.

Dat evenwicht verdwijnt gestaag. Een drietje van Sherron Dorsey-Walker brengt de bezoekers op 21-24 en in de fast break zorgt Martez Walker voor een verschil van vijf. Kapfenberg blijft redelijk in de buurt, maar moet toch toezien hoe Landstede beetje bij beetje verder uitloopt. Als blijkt dat Keravnos heeft verloren van Ironi Ness Ziona, brengen de Zwollenaren door een keurige score van Mohamed Kherrazi de marge naar zes en dat blijkt de opmaat naar meer. Dorsey-Walker ploft er nog maar eens een driepunter in, Jordan Johnson is razend scherp en profiteert van een steal, terwijl Kherrazi ook nog maar even een aanvallende rebound pakt. Landstede krijgt meer en meer de touwtjes in handen en bij rust is het dan ook 37-46.

Nooit meer in gevaar
Na die onderbreking komt Landstede nooit meer in gevaar. Het verschil blijft in eerste instantie rond de negen punten, maar gedurende het derde kwart loopt de teller op tot boven de tien. Dahlman pakt zijn puntjes traditiegetrouw weer mee, Johnson schiet een driepunter raak en zo eindigt het derde kwart bij 58-73. De strijd is daarmee gestreden en dat is te merken op de tribunes en in Pathé. De aanwezige leden van de Businessclub lopen de polonaise door de hal, terwijl ook de sfeer in de bioscoop uitstekend is. In het vierde kwart gebeuren er overigens nog genoeg noemenswaardige dingen. Neem de serie steals van Martez Walker, waardoor hij zijn totaal aantal punten nog even opvoert naar twintig. Of de eerste Europese minuten van Bart van Schaik en Jerom Oude Aarninkhof, die van Van den Belt de gelegenheid krijgen om het veld te betreden.

Als klap op de vuurpijl wordt ook nog eens de magische grens van honderd punten bereikt en dat in een Europese wedstrijd. Uitgerekend Oude Aarninkhof neemt die klus voor zijn rekening, waarmee hij zijn debuut in Europa op een fraaie manier luister bijzet. Landstede Hammers Regio Zwolle wint met 67-100 en is daardoor zeker van een ticket voor de volgende groepsfase van de FIBA Europe Cup. En dat een wedstrijd voor het einde. Wat een weelde.

Punten:
Martez Walker 20; Noah Dahlman 19; Sherron Dorsey-Walker 16; Jordan Johnson en Mike Schilder 13; Ralf de Pagter 7; Mohamed Kherrazi en Kevin Bleeker 4; Jerom Oude Aarninkhof 3; Bart van Schaik 1

Wil je niets missen van Landstede Hammers?