Landstede Hammers Regio Zwolle verliest opnieuw van Kyiv

Deel dit bericht

Landstede Hammers Regio Zwolle is woensdagavond in de FIBA Europe Cup met 89-76 onderuit gegaan bij BC Kyiv. De ploeg is door dat resultaat uitgeschakeld.

Eigenlijk is het op bezoek bij BC Kyiv al na het eerste kwart geen wedstrijd meer. De eerste score van de avond komt nog wel op naam van Mohamed Kherrazi, maar daarna maakt de thuisploeg direct een statement. Het komt met een 9-0 run en zorgt zo voor het eerste gaatje. Landstede Hammers Regio Zwolle kan maar mondjesmaat wat terugdoen, terwijl Kyiv rustig raak blijft schieten. Aan Zwolse zijde schiet Martez Walker één driepunter binnen, maar daar blijft het in de eerste tien minuten bij. Na het eerste kwart bedraagt het verschil liefst achttien punten, een niet zo snel te dichten gat.

Dat blijkt ook wel in het tweede kwart, al geeft Landstede Hammers veel meer partij dan in de eerste tien minuten. Sterker nog, het kwart wordt winnend afgesloten. De driepunter wil nog steeds niet echt vallen, maar op basis van vechtlust en karakter weten de Hammers de opponent in ieder geval bij te benen. De marge wordt teruggebracht tot veertien punten, mede door een gave dunk van Kevin Bleeker. De center komt daarna echter wel verkeerd terecht, waardoor hij het restant van de wedstrijd vanaf de bank moet toekijken.

Bleeker ziet dat de thuisploeg in het derde kwart weer wat verder uitloopt. Door een score van Sherron Dorsey-Walker wordt het eerst nog 48-36, maar dan volgt er een 8-0 run. Na het derde kwart is het 76-50, waarna de Hammers in het slotkwart nog wel van zich laten horen. Kyiv gaat de grens van honderd niet halen, mede omdat de Zwollenaren nog even laten zien wat ze kunnen. Devon van Oostrum schiet een drietje en ook de youngsters Jerom Oude Aarninkhof en Bart van Schaik laten zich nog even zien. Van Schaik is goed voor een steal, levert de bal af bij Oude Aarninkhof en die knalt er nog een drietje in. Maar het slotakkoord is voor Noah Dahlman, die met zijn eerste driepunter in Europees verband de eindstand op 89-76 zet.

Punten:
Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker 13; Devon van Oostrum 11; Martez Walker 10; Ralf de Pagter 8; Mike Schilder 7; Kevin Bleeker 5; Jerom Oude Aarninkhof 3; Mohamed Kherrazi 4; Nigel van Oostrum 2

Wil je niets missen van Landstede Hammers?