Landstede Hammers rekent af met Den Helder

Een gehavend Landstede Hammers boekt zaterdag een keurige overwinning bij Den Helder Suns. De ploeg toont aan breed te zijn en wint met 73-89.

Den Helder Suns

73

89

Landstede Hammers

De Hammers gaan op deze zaterdag om uiteenlopende redenen de strijd aan zonder Kayel Locke, Noah Dahlman, Mike Schilder en Jhonathan Dunn, terwijl ook Devon van Oostrum er al langere tijd niet bij is. Aan de andere kant is voor Den Helder-coach Peter van Noord de keuze ook al niet reuze. Hij mist onder andere schutter Boyd van der Vuurt de Vries, terwijl ook Neill Lugtenberg en Tom Koopman niet van de partij zijn. Dat is toch een eerste deel van het verhaal van deze wedstrijd, we kunnen er niet onderuit. De vele afwezigen maken het voor de deelnemers van de Glazen Bol vast niet makkelijker, ook Van Noord weet in zijn voorbeschouwing niet wat hij moet denken.

Toch wordt in het eerste kwart al duidelijk dat Landstede Hammers dit seizoen over een brede selectie beschikt. Ondanks de afwezigen spelen de Zwollenaren het gebruikelijke spel en dat wordt ook nog eens gecombineerd met een flinke portie energie. Yasiin Joseph zorgt voor de eerste Zwolse score en neemt aanvallend zijn ploeg bij de hand. De Amerikaan snelt geregeld met volle overtuiging richting de basket en ziet dat de Hammers gestaag uitlopen. Nigel van Oostrum zorgt halverwege Q1 met een drietje voor 6-11 en dat is de marge die ook na de eerste tien minuten nog op het bord staat. Den Helder gaat mee in de energieke wedstrijd, maar krijgt het gat niet gedicht. Als opnieuw Joseph en Van Oostrum zich succesvol met een aanval bemoeien, is het na tien minuten 18-23.

Prima tweede kwart
Dan volgt een zeer succesvol tweede kwart, waarin de Zwollenaren het schotpercentage opkrikken naar boven de vijftig procent. Aanvallend is de ploeg zo scherp als een mes en geeft het de thuisploeg eigenlijk geen kans. Ralf de Pagter doet een duit in het zakje met twee kenmerkende scores en als Kevin Bleeker één van zijn twee vrije worpen maakt, staat er voor het eerst een marge van tien op het bord. Den Helder sputtert daarna, uiteraard via Stan van der Elzen, nog tegen, maar het gat wordt uiteindelijk groter en groter. Jerom Oude Aarninkhof, op deze avond goed voor liefst twintig minuten, knalt er een driepunter in en datzelfde geldt voor De Pagter en Joseph. Het is mooi om te zien hoe de ploeg voor de dag komt. Den Helder moet het antwoord schuldig blijven en ziet toe hoe de Hammers bij rust liefst zeventien punten voor staan: 30-47.

In het derde kwart schakelt Den Helder een tandje bij en als de ploeg het dan in de laatste tien minuten ook nog voor elkaar krijgt om in de buurt van Landstede te komen, lijkt er bij de gasten even paniek te ontstaan. Na een kwartstand van 53-65 komen de Noord-Hollanders terug tot 61-68 en Bolden Brace krijgt zelfs de kans om het gat naar vier punten te schieten. Zijn driepunter gaat echter mis en dat helpt Landstede Hammers er weer bovenop. De daaropvolgende aanval wordt afgemaakt door De Pagter en een 0-9 run volgt. Dat is de beslissing in de wedstrijd, die tik komt Den Helder niet meer te boven. In de slotfase blijven de Hammers lekker schieten en daardoor lopen ze uit naar een flinke zege.

Het eindigt in 73-89 en dat is een resultaat waar Landstede Hammers zeker tevreden mee mag zijn. Het kwam in Den Helder prima voor de dag en zoals eerder gezegd: het toonde vooral aan dat het beschikt over een brede selectie.

Bekijk hier de statistieken van het duel met Den Helder Suns

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.