Landstede Hammers slaat eerste slag

Landstede Hammers is zaterdagavond de play-offs begonnen met een fraaie zege op Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. In Rotterdam wonnen de Zwollenaren met 76-97.

Feyenoord

76

97

Landstede Hammers

Om maar met de deur in huis te vallen: het wordt de avond van het verdedigen. Waar de Hammers de voorbije weken alle moeite hadden om de zaken verdedigend op orde krijgen, valt op deze avond in Rotterdam alles in elkaar. Jozo Rados buffelt zich een slag in de rondte, Noah Dahlman brengt de nodige energie en als dan ook Yasiin Joseph een groot aantal rebounds plukt, is Landstede Hammers op de goede weg. Joseph bewijst zijn waarde met liefst twaalf rebounds, terwijl hij ook nog goed is voor achttien punten. Een dikke double-double, eentje die eigenlijk vrijwel alles zegt over het verdedigende verhaal. Landstede Hammers levert, iets anders kun je niet concluderen.

Opstartproblemen
In het eerste kwart ziet het daar al naar uit, al is het wel Feyenoord dat het beste uit de startblokken schiet. Landstede Hammers heeft vooral offensief even moeite om de puntenteller op te laten lopen, maar een driepunter van Nigel van Oostrum is al een voorbode dat er verbetering aan zit te komen. Feyenoord blijft bij, maar als krijger Mike Schilder voor 16-16 zorgt en die score wordt gevolgd door een lay-up van Noah Dahlman, staan de Hammers voor het eerst op voorsprong. Diezelfde Dahlman brengt vanaf de vrije worplijn de marge naar vier (16-20) en het is Jhonathan Dunn die voor een fraai slotakkoord zorgt. Van grote afstand gooit hij net voor het verstrijken van de tijd een driepunter binnen: 17-23.

Verschil wordt groter
Die voorsprong geven de Hammers nooit meer uit handen. Feyenoord begint, mede door een ijzersterke Zwolse defense, ballen te missen, terwijl aan de andere kant de ring gevonden is. Q2 begint met een score van Rados, waarna Schilder laat zien waar Landstede Hammers op deze avond voor naar Rotterdam is gekomen: steal, score, 20-27. Gedurende het tweede kwart loopt de uitploeg verder en verder weg. Rados blijft keihard werken onder de basket, Dunn en Jospeh pakken hun punten mee en ook vanaf de bank is de inbreng prima. Neem een driepunter van Kevin Bleeker, die voor 27-44 zorgt. Ongekende weelde eigenlijk, zeker als je de eerdere wedstrijden in Rotterdam hebt gezien. Als Joseph dan ook nog eens het kunstje van kompaan Dunn kopieert en net voor het einde van het kwart een driepunter raak schiet, is het gat liefst twintig punten: 34-54, wie had dat gedacht.

Het derde kwart verloopt in dezelfde lijn. Landstede Hammers is de baas op deze avond, Feyenoord moet toezien hoe de opponent het verschil zelfs nog verder vergroot. Dat is mede te danken aan Dahlman, die het derde kwart start met drie vergelijkbare, knappe scores. Het tekent de Amerikaan, die niet te stoppen blijkt. Hij moet in het vierde kwart even naar de kant om naar adem te happen, maar krijgt op dat moment wel een meer dan terecht applaus van teamgenoten en de enkele Zwollenaar op de tribune. Mede door de inbreng van Dahlman loopt Landstede Hammers zelfs weg naar een maximale voorsprong van 32 punten, aan het einde van Q3 zijn er daar 30 van over.

Feyenoord beseft zich dat het aan de bak moet om de klus in de return niet onmogelijk te maken en zet in het slotkwart nog één keer aan. Het zorgt er zelfs voor dat coach Herman van den Belt een time-out neemt, omdat eerst Joonas Lehtoranta een driepunter schiet en die score wordt gevolgd door een bommetje van Mack Bruining. De marge loopt even iets terug, maar het is al snel duidelijk dat de Hammers de voorsprong niet onder de twintig laten komen. Uiteindelijk wint de ploeg met 76-97 en begint het met 21 punten voorsprong aan de return. Dan moet het opnieuw aan de bak, want iedereen in Zwolle weet dat Feyenoord een team is om rekening mee te houden. Hoe de zaken er ook voor staan.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met Feyenoord.

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.