Landstede Hammers sluit 2019 af met winst op Apollo

Landstede Hammers heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar zondag in winst omgezet. Tegen hekkensluiter Apollo Amsterdam wordt het uiterst succesvolle 2019 passend afgesloten: 79-66.

Patrick Faijdherbe lijkt zich geen illusies te hebben gemaakt over het eindresultaat. “We hebben het een tijd aardig kunnen bijhouden. Dan geven ze gas. Het is gewoon een topteam”, stelt hij na afloop. Herman van den Belt aanvaardt het compliment met een glimlach. “Verdedigend klopte het nog wel vandaag. Er zat aanvallend een deksel op de ring, geloof ik. Of er sprake is van vermoeidheid door de hoeveelheid wedstrijden? Ik hoop wel dat ze moe zijn na deze wedstrijd, ja. We kunnen terugkijken op een prachtig jaar en we gaan zien wat de rest gaat brengen.”

Het begin van de wedstrijd oogt tam. De Zwollenaren pakken veel rebounds, maar weten ze niet te verzilveren. Apollo opent weliswaar met een puntgave driepunter van Lucas Faijdherbe en een goede drive van Xavier Cannefax maar lijkt niet te geloven in een verrassing. Aan Zwolse zijde staat het vizier absoluut niet op scherp. Afstandsschutters als Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker hebben moeite hun driepunters te verzilveren en de aanvallende rebounds van Noah Dahlman, Mohamed Kherrazi en Ralf de Pagter zijn er in overvloed. Patrick Faijdherbe roept vol onmacht: ‘pak die rebounds nou eens gewoon’. Maar het ten gelde maken van deze aanvallende rebounds is een tweede. Daarentegen is het transitiespel van de Hammers een geweldig pluspunt. Martez Walker is allen regelmatig veel te snel af. Het spel blijft echter slordig en met een drietal vrije worpen komt Apollo terug tot een 21-16 kwartstand.

Driepunter Bleeker
Ook in het tweede kwart zie je de ‘goed\slecht-verhouding’ direct terug. De goede verdediging leidt tot turn overs, maar de normaal eenvoudige scores blijven achterwege. Een driepunter van Kevin Bleeker doorbreekt de balans. Daarnaast heeft hij een enorme rol als ‘ringbeschermer’, zodat ballen uit angst voor een genadeloos block ruim over de basket worden gegooid. Een assist van diezelfde Bleeker leidt tot een driepunter van Sherron Dorsey-Walker en een fraaie rainbow van Mike Schilder doet het verschil verder oplopen. Een goede drive over de baseline, een dunk op assist van Dahlman en een assist van Bleeker op dezelfde Dahlman zorgen voor een 35-25 tussenstand. Berend Weijs geeft nog even tegengas, zodat bij 37-31 de rust aanbreekt.

Xavier Cannefax maakt pas zes weken deel uit van de selectie van de Amsterdammers, maar zijn inbreng doet zich gelden in het derde kwart. Fraaie assists, drives, maar ook turn overs geven aan dat hij de leiding heeft over het Amsterdamse aanvalsspel. Bij de Hammers heeft iedereen zijn taak en probeert deze binnen het team zo goed mogelijk uit te voeren. Martez Walker schiet nu wel tweemaal van afstand binnen en de wat ongelukkig spelende Kherrazi pakt zijn aanvallende rebounds met scores en geeft zijn assists. Toch loopt hij ook tegen zachte fouten aan. De scherpte blijft wat ontbreken. Zo verspeelt Nigel van Oostrum ongelukkig de bal, maar struikelt balafpakker Kenyuoe Ondaan in de tegenaanval op weg naar een score. Het is 55-47 na kwart drie.

Aan het begin van het slotkwart geven de Zwollenaren dan wat gas. De Pagter opent met een score plus bonus, Bleeker legt vrije worpen binnen en dunkt daarna vol overtuiging, waarna Martez Walker na een aanvallende rebound de 9-0 run completeert. Het is 64-47 en definitief gespeeld. De laatste zeven minuten doen verlangen naar het kerstreces dat aanbreekt als Devon van Oostrum de laatste veertien secondes rustig uitdribbelt.

Punten:
Martez Walker 19; Noah Dahlman 17 (12 rebounds); Kevin Bleeker 11; Sherron Dorsey-Walker 9; Ralf de Pagter en Mohamed Kherrazi (11 rebounds) 7; Devon van Oostrum (gebroederlijk met Nigel 5 assists) 5; Mike Schilder 4.

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: André Rump

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.