Landstede Hammers sluit voorbereiding winnend af

Landstede Hammers heeft dinsdag de voorbereiding afgesloten met een overwinning op Den Helder Suns. In een leeg Landstede Sportcentrum is het verschil vrij groot: 93-68. 

Het is dinsdagmiddag rond de klok van 17:00 uur een rare gewaarwording. Waar er een week eerder nog ruim honderd toeschouwers kijken naar de oefenpartij tegen Aris Leeuwarden, is nu alles anders. De tribunes zijn wel uitgeklapt, maar er is geen supporter te bekennen. Door de nieuwe coronamaatregelen zitten de fans thuis naar de livestream te kijken, terwijl in het Sportcentrum alleen het geluid van basketballende mannen de zaal vult. Het is vreemd, maar de aankomende drie weken gaat het niet veranderen.

Landstede Hammers laat zien dat het met de omstandigheden om kan gaan, want al in het eerste kwart neemt het gestaag afstand van opponent Den Helder Suns. Yasiin Joseph opent de score met een knappe driepunter, waarna Den Helder nog wel keurig tegengas blijft geven. Een echt gat ontstaat er pas aan het einde van de eerste tien minuten, als Jozo Rados de score op 23-16 brengt. Aan het einde van het kwart is het 25-19 en dat gat wordt voor de rust groter en groter. Den Helder komt in het tweede kwart tot slechts tien punten, terwijl de Hammers er daar 25 tegenover zetten. Joseph is in die eerste twee kwarten goed voor elf punten, terwijl Rados er tien voor zijn rekening neemt. Beetje bij beetje weten de Zwollenaren elkaar beter te vinden en dat is bij vlagen ook in deze wedstrijd te zien.

Na de rust laat de thuisploeg de teugels een beetje vieren en daardoor kruipt Den Helder zo nu en dan wel iets dichterbij. Toch blijft de marge rond de twintig punten schommelen, eigenlijk gedurende de complete twee kwarten na rust. Met een driepunter brengt Kayel Locke de marge naar 23 (66-43), maar kort daarna duikt Den Helder weer onder de twintig punten achterstand. Twee fraaie teamscores krijgen de handen van de technische staf op elkaar en mede daardoor staat er na veertig minuten basketbal een verschil van 22 punten op het bord: 72-50.

De voorbereiding is daarmee ten einde, voor Landstede Hammers wacht aankomende zondag de ouverture tegen Heroes Den Bosch. Opnieuw in een leeg Landstede Sportcentrum, maar uiteraard is dat duel wel te volgen via de livestream. Tune vanaf 13:15 uur in via landstedehammers.nl/livestream en geniet van een mooie basketbalmiddag. Tot dan!

Punten:
Kayel Locke 22; Jozo Rados 16; Jhonathan Dunn 15; Yasiin Joseph 13; Noah Dahlman 11; Devon van Oostrum 7; Jerom Oude Aarninkhof 5; Ralf de Pagter 4

Bekijk hier de stats van Landstede Hammers – Den Helder Suns

Foto’s: André Rump

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.