Landstede Hammers start met nederlaag bij Donar

Landstede Hammers is de competitie zondagmiddag begonnen met een grote nederlaag. Op bezoek bij Donar lopen de cijfers in het laatste kwart flink op: 82-55.

Donar

82

55

Landstede Hammers

Het begin mag gerust rommelig worden genoemd. In de eerste twee minuten valt er geen enkele score, maar dan is het Nigel van Oostrum die het vizier wel op scherp heeft staan. De aanvoerder legt aan voor een driepunter en vindt het netje. Aan de andere kant geeft Donar snel antwoord en dat stuivertje wisselen duurt eigenlijk het hele eerste kwart. Van Oostrum gooit nog een drietje raak, Noah Dahlman is het eindstation van een fraaie aanval en ook Jhonathan Dunn laat zijn eerste punten noteren. Ja, er gaat logischerwijs nog veel fout, maar het is leuk om naar te kijken. Na Q1 is er zelfs een voorsprong voor de Hammers: 16-18.

Aanvallend lastig
In het tweede kwart stokt de Zwolse productie behoorlijk. Donar scherpt de verdediging flink aan en bouwt zo ongeveer een muur op. Het blijkt voor Landstede Hammers moeilijk om die muur te slechten, waardoor Donar al snel tot een 7-0 run komt. Yasiin Joseph breekt die run, maar op 28-23 moet coach Herman van den Belt toch een time-out nemen. In het gehele tweede kwart komen de Hammers tot slechts negen punten, terwijl Donar er keurig twintig noteert. Het is 36-27 bij rust, werk aan de winkel voor de Zwollenaren.

Na rust lijkt Landstede Hammers terug te vechten. Het is Dunn die raak schiet, maar dan slaat Donar ook gelijk weer terug. De Hammers krijgen het niet voor elkaar om de run uit het tweede kwart ongedaan te maken, vooral omdat het aanvallend niet scherp genoeg is. De schoten vallen te weinig, onder de basket is Donar de baas. Aan de andere kant hebben ook de Groningers moeite om de basket te vinden, waardoor het verschil rond de tien blijft. Net voor het verstrijken van Q3 lukt het de Hammers om nog iets terug te komen, met nog tien minuten te gaan is het slechts 50-43.

Het lukt Landstede Hammers alleen niet om het gat verder te dichten. Donar gooit driepunters raak, onder andere via Lacy, en loopt ineens uit naar een voorsprong van vijftien punten. Het is een volgende tik die de Hammers niet meer te boven komen, want in het vierde kwart gaat Donar los. Bij de Zwollenaren zakt de moed in de schoenen en de Groningers schieten vrolijk meermaals raak. Het resulteert in een dikke 82-55 nederlaag. Daarmee is de kop er weer af: huiswerk voldoende.

Punten:
Kayel Locke 13; Jhonathan Dunn, Nigel van Oostrum 9; Noah Dahlman 7; Yasiin Joseph, Ralf de Pagter, Devon van Oostrum 5; Jozo Rados 2

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.