0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Landstede Hammers start oefencampagne met zege

Landstede Hammers is de voorbereiding op de competitie woensdagavond begonnen met een ruime zege op Zorg en Zekerheid Leiden. Het oefenduel eindigde in een duidelijke 55-70.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Hammers, die in de eerste tien minuten van de voorbereiding uitliepen naar een voorsprong van zeven punten. Devon van Oostrum speelde, na een uitstapje in Spanje, gewoon weer in het vertrouwde blauw en wit en liet zich gelijk zien met een driepunter. Kayel Locke volgde en zo stond er na Q1 een 11-18 tussenstand op het scorebord.

De Zwollenaren bleven in de eerste helft overall rond de vijftig procent schieten en dat kon Zorg en Zekerheid Leiden maar moeilijk bijbenen. Opnieuw Locke was op schot met een mooie score en een driepunter, terwijl Jozo Rados eveneens drie punten bijschreef. Hij zorgde met een kenmerkende afronding voor 13-29 en in de bonus werd het 13-30. Een ruime voorsprong, maar toch kwam de thuisploeg daarna gestaag dichterbij. De Zwolse productie stokte even, terwijl Leiden beetje bij beetje makkelijker begon te scoren. Van de zeventien punten voorsprong waren er aan het einde van de eerste helft nog elf over: 26-37.

Leiden komt terug
Kwart drie bracht weinig verandering, want van beide kanten bleek het maken van punten even lastig. Nigel van Oostrum opende het derde kwart nog wel met een drietje en Yasiin Joseph profiteerde van een onsportieve fout, maar daarna kreeg de ploeg het aanvallend weer lastig. Lang bleven de Zwollenaren op 44 punten steken en dat gaf Leiden de kans om terug te keren in het duel. Aan het einde van het derde kwart was er weer een wedstrijd, 41-46.

Landstede Hammers wist echter de zaak te keren en zag in de loop van het vierde kwart de marge groter en groter worden. Vooral Jhonathan Dunn liet zich nog even zien. Eerst met twee vrije worpen en vervolgens ook met een driepunter en een spetterende dunk. Noah Dahlman bracht het Zwolse puntentotaal op zeventig en dat was goed voor een ruime zege: 55-70.

Zo is de kop er weer af en heeft ongeveer iedereen de nodige speelminuten in de benen. Landstede Hammers speelt aankomende zondag nog een oefenwedstrijd, dan wacht in het Landstede Sportcentrum Den Helder Suns. Die wedstrijd begint om 16:00 uur en is live te volgen via landstedehammers.nl/livestream!

Punten: Noah Dahlman, Jozo Rados, Nigel van Oostrum 11; Kayel Locke, Jhonathan Dunn 10; Yasiin Joseph 9; Devon van Oostrum 5; Ralf de Pagter 2; Mike Schilder 1