Landstede Hammers weer onderuit bij Feyenoord

Landstede Hammers is zaterdagavond opnieuw onderuit gegaan bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Zwollenaren zagen de opponent in de laatste twee minuten weglopen: 78-70.

Feyenoord

78

70

Landstede Hammers

Het verhaal van de avond? Om te beginnen: Landstede Hammers op de vrije worplijn. De Zwollenaren krijgen op deze avond in Rotterdam, waar het eerder dit seizoen nipt met 83-82 verloor, zeventien keer de kans om vanaf die lijn aan te leggen voor een punt. Het resultaat? Vier keer raak, dertien keer mis, een percentage van slechts 23 procent. Logischerwijs veel te laag en dat helpt de Hammers niet om de wedstrijd onder controle te krijgen. Een gaatje wordt er niet gemaakt, het hobbelt vaker wel dan niet achter de opponent aan. Feyenoord maakt er uiteraard dankbaar gebruik van, zelfs als het al snel in het vierde kwart op vijf teamfouten staat.

Achtervolging
De Hammers starten in Rotterdam matig. De aanval loopt moeizaam, terwijl aan de andere kant, net als een paar weken eerder, de driepunters steeds meer vallen. Jeroen van der List is uiteraard weer op schot, Arunas Mikalauskas schiet raak en ook nieuweling Joonas Lehtoranta schiet zijn eerste driepunter voor zijn nieuwe club binnen. Na tien minuten spelen is het liefst 22-11 en moet Landstede Hammers in de achtervolging. In het tweede kwart komen de Zwollenaren dan ook beter voor de dag. Verdedigend worden er stops gemaakt, terwijl aan de andere kant het deksel van de ring lijkt. Ralf de Pagter scoort op karakteristieke wijze en daarna nemen de Hammers meer en meer het initiatief. Kevin Bleeker komt van de bank en schiet een drie- en tweepunter binnen, terwijl ook Yasiin Joseph zijn punten meepakt. Bij rust zijn de Hammers terug in de wedstrijd, het is 39-36.

Die spanning blijft gedurende bijna de hele tweede helft in de wedstrijd. Even lijken de Hammers in Q3 weg te lopen. Kayel Locke gooit een knappe driepunter binnen en zorgt daarmee voor 49-49 en ziet daarna dat Dunn en Jozo Rados voor 49-53 zorgen. Die voorsprong verdwijnt echter als sneeuw voor de zon als Juan Davis een driepunter maakt en Locke ook nog eens de fout krijgt. De bonus vrije worp is bingo voor Davis en dus is het weer 53-53. Het evenwicht blijft en de spanning dus ook. Na drie kwarten basketbal is het 57-55, wederom zijn beide ploegen flink aan elkaar gewaagd.

Dat blijft zo in het vierde kwart, al lijken de Hammers wel iets in het voordeel. Feyenoord staat met nog dik zes minuten te spelen al op vijf teamfouten en daar moet Landstede Hammers van kunnen profiteren. Het lukt echter niet, mede omdat, zoals eerder gemeld, de vrije worplijn op deze avond geen plaats voor succes blijkt. Het voordeel wordt niet verzilverd en op 70-70 beslist Feyenoord de wedstrijd. Als Jeroen van der List op 75-70 ook nog eens een hele knappe driepunter produceert, is het helemaal gedaan. Voor de tweede keer moet Landstede Hammers haar meerdere erkennen in Feyenoord, ditmaal eindigt het in 78-70.

Check hier de statistieken van het duel met Feyenoord.

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.