Landstede Hammers wint ook laatste oefenwedstrijd

Landstede Hammers wint zondagmiddag de laatste oefenwedstrijd, Den Helder Suns wordt op een ruime nederlaag getrakteerd: 106-80. Zondag 10 januari wordt duidelijker wat deze korte oefencampagne heeft betekend.

Landstede Hammers

106

80

Den Helder Suns

De Zwollenaren leggen een wedstrijd op de mat met vele hoogte- en enkele dieptepunten. Twee kwarten lang is de ploeg oppermachtig (33-11 in kwart twee en 36-21 in kwart drie) en twee kwarten geeft de ploeg met name verdedigend niet thuis. De Suns zijn een te goede ploeg om niet te profiteren van het soms wat gemakzuchtige Zwolse spel. Afgelopen week kwam Zorg en Zekerheid Leiden ook terug met een mooie run en nu persen – onder leiding van de goed spelende Boyd van der Vuurst de Vries – de Heldenaren er een 0-13 run uit. In een lege zaal is de onvrede bij coach Herman van den Belt goed hoorbaar. De concentratie veertig minuten vasthouden is een onderdeel van het spel waar verbetering noodzakelijk lijkt.

Rados op dreef
Na aanvang blijkt dat de Oostenrijker Jozo Rados de afgelopen maanden goed heeft doorstaan. Hij draait met enkele pirouettes Yarick Brussen helemaal dol. Bovendien pakt hij de nodige aanvallende rebounds en weet met enkele slimme steekpasses en passes naar buiten waaruit driepunters vallen, tot zeven assists te komen. De handelingssnelheid van de ploeg is hoog, de schotpercentages zijn dat ook, maar verdedigend mist het wat scherpte. Een gebrek aan verdedigende rebounds leidt tot vele vrije worpen en als Tom Koopman twee drietjes maakt, is het gewoon gelijk. Een drive met bonus van Ben Kovac zorgt voor de enige Helderse voorsprong, maar Bart van Schaik countert met een drietje en een torenhoge floater de Noord-Hollandse dadendrang: 20-20.

Het tweede kwart is de Zwolse ploeg als een wervelstorm. De Suns krijgen geen goede schoten meer en produceren flodders of geven de bal uit paniek weg. De Hammers zijn meedogenloos.  Qua snelheid zou Usiah Bolt met Yasiin Joseph nog moeite hebben en Rados balt tegen een hoog percentage door. Noah Dahlman schiet een vlakke ‘Bossche’ driepunter binnen en geeft verder een prachtige pass op de insnijdende Mike Schilder. De Zwolse ploeg veegt de Suns van het veld. Met 53-31 breekt de rust aan.

Van Oostrum neemt over
Terwijl Herman van den Belt vrolijk door wisselt om iedereen minuten te geven, hebben de Suns gewoon minder mensen op de bank zitten om rust te geven en kracht te tanken. Stan van den Elzen geeft wel twee fraaie assists op Bolden Brace, maar het is niet genoeg. Joseph blijft gas geven en de ploeg rijdt mee. Twee assists van hem op Rados leiden tot twee dunkjes. Daarna neemt Devon van Oostrum het roer over. Van Oostrum bedient niet, maar scoort zelf: van ver en veel. Waar hij voor de break vlak en met kracht van afstand schoot, zie je nu vier prachtige hoge boogballen die alleen net raken: twaalf punten voor hem. Het is 89-52 na dertig minuten.

Het laatste kwart vervlakt de verdedigende concentratie en Den Helder Suns speelt gedegen en goed. Zonder enige moeite snelt de ploeg door de wankele Zwolse verdediging en pakt een 0-13 run. Dan is er de altijd hardwerkende Ralf de Pagter die twee vrije worpen, een drietje en een assist op Devon van Oostrum in petto heeft. Nino Gorissen en Boyd van der Vuurst de Vries sputteren nog wat tegen, maar Landstede Hammers trekt de touwtjes weer enigszins aan. Het is Mike Schilder die het honderdste punt achter zijn naam krijgt en Kayel Locke die de eindstand op 106-80 zet. Op naar Groningen.

Punten:
Jozo Rados en Yasiin Joseph 16; Noah Dahlman 15; Devon van Oostrum 14; Ralf de Pagter 11; Bart van Schaik 10; Jhonathan Dunn 7; Mike Schilder 6; Jerom Oude Aarninkhof 5;  Kayel Locke 4; Nigel van Oostrum 2

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: André Rump

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.