Landstede Hammers rekent af met Aris Leeuwarden

Landstede Hammers is woensdag in het Landstede Sportcentrum veel te sterk voor Aris. Na een denderende 17-0 start eindigt de wedstrijd in een ruime 103-62. Daarmee is Landstede Hammers voor even koploper in de Dutch Basketball League.

Het krachtsverschil tussen beide ploegen is gewoon groot. Als de Friese formatie dan ook nog eens beschikt over een ruime lijst aan blessures, is het de jeugd die de gehaaide Zwolse formatie moet weerstaan. Dat is te veel gevraagd. Ferried Naciri heeft moeite met de nederlaag: ”Dit is een ‘bump on the road’. Alleen in het begin van het derde kwart heb ik energie gezien en verder wilde het niet lukken vandaag. We hebben een jong team dat veel moet leren en zeker stappen maakt, maar..” De herstelde Herman van den Belt was tevreden. “Ik heb energie gezien in de verdediging. Iedereen kwam aan speeltijd toe. Nu hebben de spelers twee dagen rust en dan begint de Europese voorbereiding.”

Vanaf het begin is het de Zwolse formatie ernst. Weliswaar verliest Mohamed Kherrazi de sprongbal, maar de Friezen grossieren in turn overs en matige schoten. The Hammers weten daar wel raad mee. Na scores van Sherron Dorsey-Walker, Martez Walker en een dunk van Kherrazi is het na dik twee minuten 6-0 en tijd voor een eerste time-out. Het brengt echter geen soelaas: direct volgt een driepunter van Sherron Dorsey-Walker, een onderschepping met dunk van Martez Walker en een wereldpass van Jordan Johnson op Noah Dahlman. Na dik zeven minuten is het Sjoerd Koopmans die eindelijk de score voor Aris opent. Terwijl Martez Walker en Kevin Bleeker nog maar eens dunken, beginnen de Friezen te scoren. Het is  24-9 na tien minuten.

Drietje Van Schaik
Het tweede kwart is een periode met heel veel scores aan beide zijden. De 31-20 tussenstand zorgt voor een 55-29 voorsprong bij rust. De nieuwe lange man Samuel Idowu sprokkelt een flink aantal punten bijeen en heeft een aantal killing blocks in huis. De Zwollenaren verdelen de scores, maar het publiek veert extra op als Bart van Schaik zijn eerste driepunter binnenschiet. Het thuispubliek is niet vergeten dat Torben Tönjann een Zwolse verleden heeft en juicht zijn geslaagde afstandsschot ook toe. In de laatste Zwolse aanval bedient Mike Schilder – goed voor maar liefst negen assists – Martez Walker die met een driepunter de ruststand vastlegt.

Aris – en met name Idowu – komt daarna goed uit de startblokken. Zes punten op rij en een block shot op Johnson, waarna Tijmen van Dijk in de tegenaanval van afstand raak schiet, zorgen voor energie vanaf de bank. Johnson laat zich niet kennen en betaalt met bijna gelijke munt terug. De Friezen werken met mini-goals en hopen er één te bereiken met een kwartwinst. Dat blijkt een ondoenlijke zaak. Na een Zwolse time-out volgt een 10-0 run, met een hoofdrol voor aanvoerder Nigel van Oostrum. Een prachtige buzzerbeatende driepunter van Cedric De Decker zorgt voor een 75-48 tussenstand na kwart drie.

De vraag in het slotkwart is of de 100-puntengrens wordt overschreden. Een tweetal goede assists van zowel Nigel van Oostrum als Mike Schilder zorgen voor een snelle start. Even stagneert de scoremachine, maar een sublieme totaalaanval met een ringloze driepunter van Bart van Schaik geeft de laatste energie. Van Schaik zet even later met een goede drive 99-58 op het bord, maar mist de aansluitende bonus vrije worp. Het is uiteindelijk Ralf de Pagter die de 100-grens overschrijdt en verantwoordelijk is voor de traditionele appeltaart: 103-62.

Punten:
Martez Walker 15; Kevin Bleeker 14; Ralf de Pagter en Nigel van Oostrum 12; Bart van Schaik 11; Jordan Johnson 10; Mike Schilder 9; Noah Dahlman 8; Sherron Dorsey-Walker 7; Mohamed Kherrazi 5.

Tekst: Remco van Vliet
Foto’s: André Rump

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.