Partnerclubs themadag

Partnerclubs beleven waardevolle themadag

Ook de tweede themadag voor partnerclubs van Landstede Hammers is vrijdag 3 januari een groot succes geworden. Veertig deelnemers, afkomstig van tien verenigingen, namen deel aan meerdere workshops.

De themadag begon na de succesvol verlopen kerstclinic met het bijwonen van een training van Landstede Hammers. Vervolgens ging de groep uiteen voor verschillende workshops. Adriaan van Bergen vertelde voor de pauze over de zorgen binnen een bestuur en gaf in zijn verhaal aan hoe Landstede Hammers de huidige cultuur heeft opgebouwd. Tegelijkertijd nam Mathieu ten Dam de trainers mee in het Athletic Skills Model, waaruit bleek hoe je bewegingsontwikkeling kunt toepassen binnen het basketbal (zie onderstaande film).

Na de pauze gaf Mark van Schutterhoef een clinic op de vloer. Hij vertelde hoe belangrijk het is om keuzes te maken en dit liet hij zien aan de hand van enkele oefeningen. De spelers van MU14 en MU16 van CSE Landstede Hammers zorgden hierbij voor de ondersteuning. In de laatste ronde van de avond stonden er opnieuw twee workshops op het programma. Tom Schonewille ging in op de opbouw van een training en welke leerdoelen gekoppeld kunnen worden aan een oefening. Daarnaast vertelde Frederik Jaspers Faijer van Peatminers Vriezenveen over het beleid van zijn club. Peatminers is van 30 leden gegroeid naar 250 leden en het bijbehorende beleid werd door Jaspers Faijer uitgeschreven en uitgedeeld aan de aanwezige clubs.

De derde themadag voor partnerclubs is op zaterdag 2 mei voorafgaand aan Landstede Hammers tegen Aris Leeuwarden.

Aanmelden themadag