0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Trip naar Oostende levert nederlaag op

Landstede Hammers heeft woensdag de uitwedstrijd bij Oostende met ruime cijfers verloren. De ploeg van trainer Herman van den Belt zag de hoop in het eerste kwart al vervliegen en verloor met 83-54.

Filou Oostende

83

54

Landstede Hammers

Het verschil wordt op deze avond al in de eerste minuten gemaakt. Noah Dahlman heeft het vizier vanaf de eerste seconde natuurlijk op scherp staan, maar moet samen met zijn teamgenoten toezien hoe Oostende direct haar kwaliteiten toont. Binnen de kortste keren loopt het verschil op naar dubbele cijfers, waardoor het na het eerste kwart al 31-8 is. In het tweede kwart komen de Hammers een stuk beter mee. Het resulteert in scores van onder andere Thorir Thorbjarnarson, Mike Schilder en Naba Echols en zo loopt Oostende eigenlijk niet verder weg. De kwartstand van 19-18 maakt een ruststand van 50-26.

Na rust geeft Oostende nogmaals gas, een 11-0 run zorgt in geen tijd voor een 61-26 tussenstand. Kevin Bleeker breekt met twee vrije worpen die run en als Schilder een driepunter binnen laat ploffen, kruipt het verschil weer terug naar de dertig. Van een wedstrijd is logischerwijs geen sprake meer, maar de Hammers krijgen het wel voor elkaar om Oostende onder de magische grens van honderd punten te houden. Het vierde kwart wordt zelfs gewonnen (10-16), maar de grootste winst moet de ervaring van het spelen van deze wedstrijden zijn. Oostende liet zien waarom het de ongeslagen koploper van de BNXT League is, terwijl de Hammers daar vooral van moeten leren.

Landstede Hammers speelt zondagmiddag haar volgende wedstrijd in Elite Gold, dan komt Belfius Mons-Hainaut naar Zwolle! De tip-off is dan om 16:00 uur, kaarten zijn te koop via landstedehammers.nl/tickets!