Uitgedund Landstede Hammers verliest in Weert

Deel dit bericht

Landstede Hammers is de oefencampagne dinsdag begonnen met een verlies in Weert. Tegen Basketball Academie Limburg moet de ploeg na rust haar meerdere erkennen: 89-63.

Landstede Hammers moet het in Weert stellen zonder een groot aantal spelers. Zo wachten nieuwelingen Jhonathan Dunn en Yasiin Joseph nog altijd op hun werkvergunning, terwijl Kayel Locke zijn verplichte periode in quarantaine nog niet heeft afgerond. Zodoende komen jeugdspelers Niek van der Plas en Tobi Obiora in actie en zij zien dat Landstede in de eerste twee kwarten nog aardig mee kan met de opponent. Na het eerste kwart is er zelfs een minimale voorsprong (18-19), maar de Limburgers zetten in kwart twee de zaken al recht. Bij rust kijken de Hammers dan ook tegen een 44-40 achterstand aan.

Na rust breekt de smalle rotatie de Zwollenaren duidelijk op en daar maakt Basketball Academie Limburg graag gebruik van. De Limburgers spelen degelijk en breiden de score gestaag uit. Na Q3 is het verschil al achttien punten (65-47) en aan het einde van de wedstrijd is dat gat nog groter. Het eerste oefenduel van het seizoen eindigt in 89-63. Volgende week woensdag treffen beide teams elkaar opnieuw, dan wordt de wedstrijd gespeeld in het Landstede Sportcentrum. Aanvang: 17:00 uur.

Foto’s: Basketball Academie Limburg

Wil je niets missen van Landstede Hammers?