Wake-up call voor Landstede Hammers

Landstede Hammers is donderdagavond in Rotterdam tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De Zwolse formatie ging bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord nipt onderuit: 83-82.

Feyenoord

83

82

Landstede Hammers

Er lijkt in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht voor de Hammers. Gedurende het eerste kwart krijgt de ploeg de wedstrijd onder controle, mede omdat Yasiin Joseph op schot is en Mike Schilder een flinke portie energie in de wedstrijd legt. Na een 4-0 achterstand zet Noah Dahlman de eerste twee Zwolse punten op het bord, om vervolgens toe te zien hoe Joseph zijn eerste driepunter maakt en zo voor 4-5 zorgt. Plaaggeest Jeroen van der List laat dan ook een drietje door de ring ploffen, maar het wordt uiteindelijk het kwart van Landstede. Feyenoord begint te missen, de Hammers ogen scherp en na de eerste tien minuten is het daardoor 18-28.

Dat verschil blijft in het tweede kwart lang staan. Door scores van Schilder, Joseph en Kayel Locke wordt het zelfs even zestien, maar dan knokt de thuisploeg zich meer en meer in de wedstrijd. Het duo Van der List/Mikalauskas is uitermate productief, terwijl de Hammers nog mondjesmaat tot scoren komen. Bart van Schaik maakt een prima lay-up, maar dan moet het vuurwerk van Feyenoord nog komen. Eerst schiet Van der List wederom een drietje raak en als Kevin Bleeker een poging voor twee mist, slaat ook Mikalauskas toe. De Litouwer schiet op twee seconden van de rust ook al een rake driepunter en dan is het verschil plots nog ‘slechts’ zes: 45-51.

Verschil verdwenen
Er ontstaat een bloedstollend spannende wedstrijd, waarin Landstede Hammers te maken krijgt met een flinke foutenlast. In Q3 staan er binnen de kortste keren vijf teamfouten op het bord en dus mag Feyenoord na iedere Zwolse fout aanleggen voor twee vrije worpen. Neem daarbij dat de Zwollenaren in dat kwart tot slechts veertien punten komen en dat maakt dat het verschil na drie kwarten verdwenen is. Feyenoord dicht het gat naar 65-65, een spannend slotkwart wacht.

In dat vierde en laatste kwart is het stuivertje wisselen. Dan gaat Feyenoord weer aan de leiding, dan pakt Hammers het initiatief, het gaat alle kanten op. Het komt aan op de uiterste slotfase, waarin de uitploeg een stap naar de zege lijkt te zetten. Coen Stolk zorgt voor 78-78, Noah Dahlman buffelt zich daarna naar 78-80 en met nog 1 minuut en 16 seconden te spelen zorgt Jhonathan Dunn voor een verschil van vier. Het blijkt echter niet genoeg. Als Mikalaukas een tweepunter met bonus benut, is het verschil nog maar één en op veertien seconden van het einde zorgt Mack Bruining voor de beslissing. Het is 83-82 en in een uiterste, laatste poging kan ook Dahlman daar geen verandering meer in brengen. De Zwollenaren gaan voor de tweede keer dit seizoen onderuit.

Punten:
Jhonathan Dunn 20; Noah Dahlman 17; Yasiin Joseph 16; Ralf de Pagter 9; Mike Schilder 7; Jozo Rados 6; Kayel Locke 5; Bart van Schaik 2

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.