Zege bij Donar: over vechtlust en mentaliteit

Landstede Hammers heeft zich woensdagavond knap hersteld van de nederlaag tegen Heroes Den Bosch. Op bezoek bij Donar werd er met duidelijke cijfers gewonnen: 66-79.

Donar

66

79

Landstede Hammers

Of het woensdagavond in MartiniPlaza een mooie wedstrijd was? Daar kunnen we kort over zijn: eigenlijk niet. Neem het eerste kwart, waarin beide ploegen alle moeite hebben om de basket te vinden. Op zich worden er aan beide kanten spelers in positie gebracht, maar scoren blijkt vervolgens een moeilijk verhaal. De eerste score komt vanuit een vrije worp van Noah Dahlman, die poging één nog mist. Via Yasiin Joseph wordt het vervolgens 0-3, waarna Will Moreton het eerste drietje van de avond produceert. Het is echter vooral het kwart van de mislukte aanvallen en de simpele missers. Jhonathan Dunn zorgt met een driepunter voor een gat van zes (8-14), maar in de anderhalve minuut daarna stokt de Zwolse productie. Donar komt langszij en na tien minuten spelen is het slechts 14-14.

Goed tweede kwart
De gekste dingen gaan mis, echt goed basketbal wordt er in MartiniPlaza op deze avond niet gespeeld. Alhoewel Landstede Hammers in Q2 wel even iets anders laat zien. Donar laat, mede door een goede Zwolse verdediging, nog minder punten door het netje vallen (twaalf), terwijl de Hammers ineens wel lekker op schot zijn. Damjan Rudež zorgt namens Donar nog voor 17-14, maar daarna neemt Landstede Hammers het heft in handen. Kayel Locke en vooral Jhonathan Dunn zijn op schot, terwijl de Groningers aanvallend niet kunnen volgen. Landstede heeft de zaakjes defensief op orde en verdedigt boordevol energie. Halverwege Q2 is de marge al tien en als opnieuw Dunn op drie seconden van de rust ook nog eens een voortreffelijk drietje dropt, eindigt het kwart in liefst 12-34. Ongekende cijfers, het heeft een ruststand van 26-48 tot gevolg.

Dan breekt Q3 aan en daarin tonen de Hammers aan geleerd te hebben van afgelopen weekend. Donar komt goed uit de kleedkamer en heeft binnen de kortste keren een 10-0 run te pakken. Even lijken de Zwollenaren er dan opnieuw doorheen te zakken, net als een paar dagen eerder tegen Heroes. Maar dan komt de mentaliteit naar boven drijven en wordt duidelijk dat de Hammers het niet opnieuw laten gebeuren. Wederom Dunn breekt de run af, om vervolgens te zien dat het gat nog slinkt naar acht. Maar dan gaat de knop om en schiet de ploeg in een overlevingsmodus. Het knokt voor wat het waard is en dat heeft effect. Een voorsprong van acht wordt weer tien, tien wordt weer vijftien en als Kayel Locke vanuit de kleedkamer ook nog goed is voor een geweldige buzzerbeater, is het gat aan het einde van Q3 ‘gewoon’ weer achttien: 47-65.

Strijd beslist
Daarmee is de strijd wel beslist. Donar legt zich niet zomaar neer bij een nederlaag, maar in de buurt van een comeback komt de thuisploeg niet meer. Landstede Hammers toont op deze avond duidelijk aan geleerd te hebben en wint op basis van mentaliteit en vechtlust dik verdiend van Donar. Na veertig minuten basketbal staat er een 66-79 eindstand op het bord, waarbij vooral Noah Dahlman en Jhonathan Dunn knappe cijfers tonen. Dahlman is goed voor 23 punten en 8 rebounds, terwijl Dunn 22 punten en liefst 13 rebounds op het scoresheet zet. Maar het belangrijkste: de punten gaan mee naar Zwolle.

Punten:
Noah Dahlman 23; Jhonathan Dunn 22 (13 rebounds); Kayel Locke 10; Yasiin Joseph 9; Nigel van Oostrum 7; Jozo Rados 6; Ralf de Pagter 2

Check hier de volledige statistieken van het duel met Donar.

 

Stats

Punten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je niets missen van Landstede Hammers? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.