Camps & clinics Hammers

Landstede Hammers organiseert in samenwerking met het Centre for Sports & Education meerdere basketbalcamps en basketbalclinics tijdens het seizoen. Fun en development staan centraal tijdens de camps en clinics. Elke activiteit is gekoppeld aan een basketbalspecifiek thema zodat deelnemers zich heel gericht kunnen ontwikkelen. Daarbij ligt de focus altijd op individuele vaardigheden.

Deelnemers ervaren tijdens de camps en clinics hoe het is om als een echte prof te trainen, met alle facetten die daarbij komen kijken. Onder begeleiding van de spelers van de Hammers en professionele trainer/coaches wordt er getraind binnen de professionele topsportfaciliteiten van het Landstede Sportcentrum. Daarnaast staan de maaltijden in het teken van gezonde en sportieve voeding om maximaal te kunnen herstellen. Om de professionele beleving helemaal af te maken ontvangen alle deelnemers hun eigen Landstede Hammers-trainingstenue en een eigen basketbal.

Er wordt tijdens de camps en clinics van Landstede Hammers gewerkt vanuit de visie van het Athletic Skills Model (ASM). Dit talentontwikkelingsmodel staat voor veelzijdige en breed motorische vaardigheden. Het is een visie die onderbouwd is door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren. Er komen altijd verschillende componenten uit het ASM-gedachtegoed terug in de activiteiten, die onder leiding staan van geschoolde ASM-trainers.

Powered by: